Efectele Igienizarii dentare efectuate trimestrial

 Dr. Anaid Strugaru

timp de citire4 min

Tartru dentar - Dental Hygiene Center
Dr. Anaid Strugaru
Dr. Anaid Strugaru

Conform studiilor, igienizarea dentară profesională efectuată trimestrial poate reduce riscul de dezvoltare a cariilor dentare cu până la 40%.

Igienizarea dentară profesională trimestrială are beneficii semnificative pentru sănătatea orală și generală. Potrivit studiilor, aceasta poate reduce riscul de apariție a bolilor gingivale și a cariilor dentare cu până la 40%. De asemenea, igienizarea dentară profesională regulată poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor gingivale cu până la 60%. Afla aici cum se formează cariile dentare și care sunt cele mai bune metode de tratament


Igienizare dentară

Igienizare dentara - inainte de procedura | Dental Hygiene Center

Igienizare dentară

  Igienizare dentară - După procedura | Dental Hygiene Center

Before and after igienizare dentara

Știai că centrele noastre sunt deschise și în weekend?

Igienizarea dentara profesional efectuata trimestrial are atat beneficii estetice cat si functionale. Orice pacient care isi ingrijeste dantura prin igienizari dentare trimestriale isi va petrece in viitor mai putin timp in cabinetele de stomatologie in comparatie cu cei care vin la stomatolog doar cand au o problema.

Igienizarea dentară profesională este o procedură importantă pentru menținerea sănătății orale. În timp ce igiena orală zilnică este vitală, igienizarea profesională ajută la eliminarea plăcii bacteriene, tartrului dentar și a altor reziduuri care se acumulează pe dinți și gingii și care nu pot fi îndepărtate prin periajul de rutină. Există o serie de beneficii asociate cu igienizarea dentară profesională, inclusiv reducerea riscului de formarea cariilor dentare și boli gingivale, precum și îmbunătățirea aspectului danturii și a respirației. Afla aici ce este placa bacteriana și biofilmul oral precum și metodele de tratament și sfaturi pentru prevenția formarii acestora.

Într-un studiu efectuat pe o perioadă de doi ani, s-a constatat că pacienții care efectuau igienizarea dentară profesională trimestrial aveau nevoie de mai puțin tratament dentar decât cei care efectuau igienizarea profesională mai rar, cum ar fi semestrial sau anual.

Mai mult decât atât, igienizarea dentară profesională efectuată trimestrial poate ajuta la detectarea precoce a problemelor dentare și a altor probleme de sănătate. Într-un studiu, s-a constatat că medicii dentiști care efectuează igienizarea dentară profesională regulată au reușit să identifice probleme dentare mai devreme cu până la 72%.

Ce este igienizarea dentara? 

Igienizarea dentara profesionala este o procedura care include procedura de detartraj cu ultrasunete, airflow dentar si periaj dentar profesional. Toate aceste proceduri efectuate impreuna fac parte din pachetul de igienizare dentara pe care noi recomandam sa fie efectuat trimestrial. Intreaga procedura dureaza 30 de minute si va avea un impact atat asupra zambetului tau cat si asupra increderii de sine. Cea mai avansată metoda de prevenția afecțiunilor dentare o reprezintă igienizarea dentară prin GBT (Guided Biofilm Therapy).

In ceea ce priveste impactul igienizarii dentare profesionale asupra starii generale de sanatate, un studiu realizat in Australia a aratat ca persoanele care efectueaza igienizarea dentara profesionala trimestriala au un risc mai mic de a dezvolta boli de inima, comparativ cu cei care nu efectueaza aceasta procedura. Mai exact, aceasta cercetare a descoperit o scadere semnificativa a nivelului de proteina C-reactiva, un marker inflamator asociat cu boli cardiovasculare, la persoanele care efectuau igienizarea dentara profesionala trimestrial.

În concluzie, statisticile și studiile privind beneficiile igienizării dentare profesionale efectuate trimestrial sunt foarte concludente. Acestea arată că igienizarea dentara trimestriala poate reduce semnificativ riscul de dezvoltare a cariilor dentare și a bolilor gingivale, precum și să contribuie la menținerea sănătății generale. Este important să consultați medicul dentist pentru a determina frecvența optimă a igienizării dentare profesionale în funcție de nevoile și starea dvs. de sănătate orală. În plus, este important să mențineți o igienă orală adecvată prin perierea și utilizarea aței dentare zilnic, împreună cu o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos.


  • Echipa de medici igienisti Dental Hygiene Center
  • Medic igienist La Dental Hygiene Center
  • Receptie Dental Hygiene Center Strada Av. Petre Cretu

Surse de informatie :

  1. National Institute of Dental and Craniofacial Research. (2018). Oral Health in America: A Report of the Surgeon General. https://www.nidcr.nih.gov/sites/default/files/2017-10/hck1ocv.%40www.surgeon.fullrpt.pdf
  2. Sánchez GA, Mello dos Santos L, Cury JA. (2013). The effect of professional tooth cleaning on the progression of non-cavitated lesions: a randomized controlled clinical trial. Journal of Dentistry, 41(12):1217-23. doi: 10.1016/j.jdent.2013.09.009.
  3. Zini A, et al. (2018). The effect of professional oral hygiene care on the risk of developing oral diseases. Oral Health & Preventive Dentistry, 16(6):503-8. doi: 10.3290/j.ohpd.a41404.

De ce noi ?

Suntem primul centru supraspecializat în întreținere a zâmbetului frumos, curat, si alb.

Avem medici specializați
Te poți programa online prin cateva click-uri
Avem echipamente de ultima generație
Deschis 7 zile pe săptămână

Vezi și...

Durere de dinti - infectie dentara | Dental Hygiene Center
Infectia dentara: tipuri, cauze si rolul igienei in preventie

 Dr. Anaid Strugaru

timp de citire6 min

Infectia dentara este o problemă cu impact semnificativ asupra sănătății orale și generale a pacienților. Aceasta poate lua diferite forme și afecta structurile orale, cum ar fi dinții, gingiile și țesuturile de suport.

Dinti albi - Spalatul pe dinti | Dental Hygiene Center
Spalatul pe dinti: cum sa te speli corect si reguli de urmat

 Dr. Iulia Velicu

timp de citire6 min

Menținerea dinților și a gingiilor sănătoase nu doar că ne asigură un zâmbet strălucitor, ci contribuie și la prevenirea atat a unor afecțiuni dentare cat și a unor afectiuni sistemice grave.

Consult la dentist copil cu dinti de lapte | Dental Hygiene Center
Dintii de lapte: cand erup si in ce ordine

 Dr. Anaid Strugaru

timp de citire18 min

Dinții de lapte reprezintă o etapa importanta in dezvoltarea copiilor, contribuind la procesul de mestecare, vorbire si susținerea sănătății dentare pe termen lung.