Detartraj prin GBT

detartraj prin GBT

Igienizare dentară fără durere!


Ce este igienizarea dentara prin GBT?

Igienizarea dentară prin GBT (Guided Biofilm Therapy) este cel mai scump și cel mai bun protocol de profilaxie dentară din lume, și este cel mai bunmod de a-ți păstra sănătatea dentară pe termen lung. Procedura reprezintă o abordare modernă și avansată în curățarea cavității orale, cu scopul de a elimina eficient placa bacteriană și biofilmul de pe suprafața dinților și de a preveni formarea tartrului dentar. Această tehnică implică utilizarea unor instrumente și tehnologii special concepute pentru a realiza o curățare precisă și eficientă, fără a deteriora smalțul dinților.

Igienizarea dentara prin GBT se bazează pe principiul că biofilmul bacterian este principala cauză a problemelor dentare, cum ar fi cariile și afecțiunile gingivale. Biofilmul este o peliculă subțire, aderentă, formată din bacterii și alte microorganisme, care se formează pe suprafața dinților și este responsabilă de apariția problemelor dentare.

Procedura GBT începe cu o evaluare și diagnosticare amănunțită a sănătății orale a pacientului. Pe baza acestor informații, se stabilește un plan de tratament personalizat, adaptat nevoilor și stării de sănătate a fiecărui pacient.


Cel mai avansat și eficient protocol de igienizare dentară

Ansa de detartraj | Dental Hygiene Center

Cel mai avansat și eficient protocol de igienizare dentară

Zâmbet după detartraj la Dental Hygiene Center București

Alege pachetul preferat și programează-te prin câteva click-uri!

Pret Detartraj GBT (pachet complet)- 500 RON


Protocolul de igienizare dentară prin GBT (Guided Biofilm Therapy) implică mai mulți pași importanți pentru a asigura o curățare eficientă și completă a cavității orale.

 1. Evaluarea pacientului: În acest pas, medicul stomatolog sau igienistul dentar va evalua starea generală a sănătății orale a pacientului. Se va utiliza o sondă parodontală gradată pentru a identifica eventualele probleme dentare sau ale gingiilor.
 2. Identificarea biofilmului: Pentru a evidenția biofilmul și placa bacteriană de pe suprafața dinților, se va utiliza un relevator special ce conține un colorant. Acesta va colora placa bacteriană mai veche de 3 zile în albastru și placa bacteriană recentă în roșu.
 3. Constientizare: Vizualizarea biofilmului și a plăcii bacteriene în culori diferite are rolul de a ajuta pacienții să observe zonele problematice ale dinților și să înțeleagă importanța igienei orale zilnice. Astfel, pacienții pot îmbunătăți rutina de igienă orală pentru a preveni apariția afecțiunilor dentare și gingivale.
 4. Air Flow dentar: Această etapă implică utilizarea unei tehnologii moderne numită Air Flow. Aceasta constă în curățarea suprafeței dentare cu ajutorul unui jet de mare presiune format din apă, aer și pulbere de glicină. Această tehnică ajută la eliminarea eficientă a petelor de pe suprafața dinților și a plăcii bacteriene prezente pe dinți și în spațiile interdentare.
 5. Perioflow: Pentru pacienții care au pungi parodontale cu adâncimi de la 4 până la 9 mm, se poate utiliza air flow-ul subgingival pentru a dezinfecta aceste pungi. Perioflow este recomandat în tratamentele de profilaxie și terapia parodontală non-chirurgicală. Acest dispozitiv asigură o eliminare eficientă a plăcii bacteriene din pungile parodontale.
 6. Detartraj cu ultrasunete: După etapele anterioare, se va realiza detartrajul cu ultrasunete pentru îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților. Tehnologia avansată a ultrasunetelor permite o îndepărtare eficientă și precisă a depunerilor dentare, fără a afecta smalțul dinților.
 7. Periajul dentar profesional: În final, se va proceda la polisarea dinților cu o pastă specială cu abrazivitate crescută, pentru a îmbunătăți textura și luciul smalțului.
 8. Instruirea pacientului: In continuare, medicul stomatolog va oferi pacientului instrucțiuni detaliate privind metodele de îngrijire a dinților acasă, astfel încât să poată menține o sănătate orală optimă. Aceasta poate include tehnici corecte de periaj dentar, utilizarea corectă a aței dentare și a dusului bucal, precum și recomandări privind dieta și evitarea obiceiurilor nesănătoase, cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de zahăr.
  De asemenea, medicul stomatolog poate oferi sfaturi personalizate în funcție de nevoile și condițiile specifice ale pacientului. Este important ca pacientul să înțeleagă importanța efectuării regulare a vizitelor de control și igienizării dentare periodice pentru a menține sănătatea orală și a preveni apariția problemelor dentare.
  Prin urmare, protocolul de igienizare dentară prin GBT este un proces complet și meticulos, care vizează eliminarea eficientă a biofilmului și a plăcii bacteriene, prevenirea apariției tartrului și menținerea unei sănătăți orale optime. Prin respectarea acestui protocol și adoptarea unei rutine adecvate de igienă orală acasă, pacienții pot beneficia de o cavitate orală sănătoasă și un zâmbet strălucitor.

 • Dinti cu revelator de placa bacteriana | Dental Hygiene Center
 • Dinti cu placa bacteriana colorata prin GBT | Dental Hygiene Center

De ce este importanta igienizarea dentară periodica ?

Efectuarea periodica a detartrajului cu ultrasunete și aplicarea protocolului GBT poate avea beneficii semnificative pentru sănătatea orală. Eliminarea eficientă a plăcii bacteriene și a biofilmului poate preveni dezvoltarea afecțiunilor dentare, cum ar fi cariile dentare sau boala parodontală. În plus, utilizarea tehnologiilor moderne și a instrumentelor special concepute poate minimiza disconfortul pacientului, reducând astfel anxietatea și teama asociate cu tratamentele stomatologice.

Elimina bacteriile periculoase din cavitatea orală: Porphyromonas gingivalis este o bacterie anaerobă gram-negativă care este asociată cu boala parodontală, o afecțiune inflamatorie cronică a gingiilor și a țesuturilor de suport ale dinților. Această bacterie face parte din flora bacteriană normală a cavității bucale, dar poate deveni patogenă în anumite condiții.

Porphyromonas gingivalis este considerată una dintre cele mai importante bacterii implicate în dezvoltarea și progresia bolii parodontale. Ea colonizează suprafețele dinților și crează un biofilm complex numit placa bacteriană, care irită și inflamează gingiile. Pe măsură ce inflamația avansează, bacteriile și toxinele eliberate de ele pot afecta țesuturile de suport ale dinților, cum ar fi ligamentele și osul alveolar, ceea ce poate duce la pierderea dinților în stadiile avansate ale bolii parodontale.

Porphyromonas gingivalis este asociată și cu alte afecțiuni sistemice, cum ar fi boala cardiovasculară, diabetul și complicații în sarcină. Aceasta poate pătrunde în fluxul sanguin prin leziunile gingivale și poate contribui la inflamația generalizată și la deteriorarea vaselor de sânge.

Tratamentul bolii parodontale implică de obicei îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului dentar prin igienizarea dentară profesională, îmbunătățirea igienei orale la domiciliu și, în cazuri mai avansate, terapie parodontală non-chirurgicală sau chirurgicală.


 • Medic igienist la Dental Hygiene Center
 • Aparat de Detartraj Mectron Combi Touch la Dental Hygiene Center București
 • Ansa de detartraj | Dental Hygiene Center

Beneficii detartraj GBT

Igienizarea dentară prin protocolul GBT aduce o serie de beneficii importante pentru sănătatea orală:

 1. Identificarea zonelor cu probleme: Prin examinarea biofilmului bacterian și a plăcii dentare, medicul stomatolog poate identifica zonele cu probleme ale dinților și gingiilor. Aceasta permite dezvoltarea unui plan de tratament individualizat, adaptat nevoilor fiecărui pacient.
 2. Educație și conștientizare: Protocolul GBT ajută pacienții sa observe cu ochiul liber ce pot îmbunătății în igiena orală de acasă. În plus, pacienții pot înțelege mai ușor importanța igienei orale zilnice și a vizitelor regulate la medicul stomatolog. Vizualizarea biofilmului bacterian și a plăcii dentare îi ajută pe pacienți să înțeleagă mai bine impactul igienei orale și să-și îmbunătățească rutina de igienă orală.
 3. Beneficii în timpul sarcinii: Detartrajul cu ultrasunete în sarcina, periajul profesional și airflow-ul sunt proceduri sigure și eficiente pentru îngrijirea dentară în timpul sarcinii. Aceste proceduri contribuie la menținerea sănătății dentare și previn apariția problemelor. Deoarece schimbările hormonale din timpul sarcinii pot afecta sănătatea orală, o igienizare completă care include aceste proceduri este esențială pentru prevenirea bolilor parodontale și a altor afecțiuni.

Trebuie menționat că efectuarea periodică a detartrajului cu ultrasunete și aplicarea protocolului GBT poate veni cu anumite riscuri minore, cum ar fi sensibilitatea sau iritația gingiilor. Aceste simptome ar trebui să dispară în câteva zile după procedură.


Riscuri igienizare dentară GBT

Trebuie să fim conștienți de riscurile implicate în igienizarea dentară prin GBT (Guided Biofilm Therapy). Este esențial să luăm în considerare diverse aspecte pentru a asigura o experiență sigură și eficientă:

 1. Sensibilitatea și fragilitatea restaurărilor dentare: Pacienții cu proteze dentare sau cu restaurări dentare fragile pot fi mai sensibili la efectele ultrasunetelor utilizate în detartraj. În astfel de cazuri, medicul stomatolog sau igienistul dentar trebuie să adapteze tehnicile de igienizare și să folosească o abordare mai delicată pentru a evita leziunile.
 2. Probleme orale avansate: Pacienții cu afecțiuni gingivale mai severe, precum gingivita sau parodontita, pot necesita un tratament mai extins pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și pentru a preveni recidiva. În aceste situații, igienizarea dentară prin GBT poate implica mai multe etape și o atenție sporită pentru a trata problemele specifice.
 3. Calitatea tehnicilor și instrumentelor utilizate: Tehnicile necorespunzătoare sau instrumentele de calitate inferioară pot provoca leziuni ale smalțului dentar, sensibilitate sau deteriorarea gingiilor. De aceea, este important să se aleagă un medic stomatolog sau igienist dentar cu experiență în utilizarea protocolului GBT și cu acces la instrumente și tehnologii moderne și de calitate.

Cât costă igienizare dentară prin protocol GBT?

Aplicarea protocolului GBT este mai costisitoare decât o simplă igienizare dentară și poate dura mai mult timp. De asemenea, este posibil să apară disconfort sau sensibilitate temporară după aplicarea protocolului GBT, deoarece aceasta poate implica îndepărtarea mai agresivă a biofilmului bacterian și a plăcii dentare. La Dental Hygiene Center prețul procedurii de igienizare dentară prin GBT este de 500 RON.


Detartrajul cu ultrasunete și aplicarea protocolului GBT (Guided Biofilm Therapy) sunt metode avansate și eficiente pentru igienizarea cavității orale, aducând numeroase beneficii pentru sănătatea dentară. Aceste proceduri utilizează ultrasunete și tehnologii moderne pentru a îndepărta tartrul dentar, placa bacteriană și biofilmul, contribuind la prevenirea afecțiunilor dentare și gingivale.

Detartrajul cu ultrasunete folosește vibrații sonice de înaltă frecvență pentru a dezintegra și îndepărta eficient tartrul dentar de pe suprafața dinților. Această metodă este nedureroasă și eficientă, iar echipamentele moderne, precum combina Mectron Combi Touch, permit ajustarea nivelului de vibrații în funcție de necesitățile fiecărui pacient, inclusiv modul "soft" care este mai delicat cu țesuturile moi ale cavității orale.

La Dental Hygiene Center, folosim echipamente de igienizare dentară performante pentru a ne asigura că oferim servicii de cea mai înaltă calitate. Înainte de a începe igienizarea dentară prin GBT, este recomandat să discutați cu medicul stomatolog sau igienistul dentar despre orice preocupări sau condiții specifice pe care le aveți. Aceștia vor evalua starea dumneavoastră orală și vor adapta tehnicile și instrumentele utilizate pentru a vă oferi un tratament eficient și sigur.

În concluzie, cu alegerea potrivită a profesioniștilor și a echipamentelor adecvate, igienizarea dentară prin GBT poate fi o metodă modernă și eficientă pentru menținerea sănătății orale. Prin colaborarea strânsă cu medicul stomatolog sau igienistul dentar și prin menținerea unei igiene orale riguroase acasă, putem minimiza riscurile și ne putem bucura de o cavitate orală sănătoasă și curată.


De ce noi?

Suntem primul centru supraspecializat în întreținerea zâmbetului frumos, curat, și alb.

Avem medici specializați în igienizare dentară
Te poți programa online prin câtevă click-uri
Avem echipamente de ultimă generație
Deschis 7 zile pe săptâmană