Periaj dentar profesional

Icon Periaj dentar profesional

Fără disconfort și dureri


Alege procedura de periaj dentar profesional într-un pachet de igienizare dentară complexă

Stomatolog efectuand periaj dentar | dental Hygiene Center

Alege procedura de periaj dentar profesional într-un pachet de igienizare dentară complexă

Perie pentru periaj dentar profesional | Dental Hygiene Center

Procedura de periaj dentar profesional durează doar câteva minute și este efectuat la finalul procesului de igienizare dentară profesională.

Pret periaj profesional - 100 RON


De ce noi?

Suntem primul centru supraspecializat în întreținere a zâmbetului frumos, curat, si alb.

Avem medici specializați
Te poți programa online prin cateva click-uri
Avem echipamente de ultima generație
Deschis 7 zile pe săptămână

Ce este periajul dentar profesional ?

Procedura de periaj dentar profesional reprezintă un proces care implică curățarea minuțioasă a dinților, o procedură ce este realizată de un dentist sau de un igienist dental. Acesta nu este un proces dureros, fiind conceput pentru a elimina orice urmă de colorație dentară, pete și, de asemenea, a îndepărta placa bacteriană ce nu a fost eliminată în etapele precedente ale igienizării, precum detartrajul și procedura de airflow.

Periajul dentar profesional este adesea efectuat ca o etapă ulterioară în procesul de igienizare, urmând după detartraj, care se ocupă cu îndepărtarea tartrului acumulat pe dinți, și după procedura de airflow, care folosește un jet de apă și particule fine pentru a curăța și a lustrui suprafața dinților. Astfel, periajul dentar profesional completează aceste proceduri prin asigurarea unei curățări finale și riguroase, eliminând orice resturi rămase de placă bacteriană și conferind un aspect mai strălucitor și mai sănătos zâmbetului. Periajul dentar profesional ajuta la reducerea sau eliminarea sângerărilor gingivale încă de la prima procedura de igienizare.


 Igienizare dentară - După procedura | Dental Hygiene Center

Ce folosim pentru periaj dentar profesional și unde se efectuează?

Procedura de periaj dentar profesional se face în cabinetul de igiena dentară sau în cabinetul stomatologic. Pentru efectuarea lui, medicul sau igienistul dentar va folosi o piesă denumită contraunghi, echipament care are o turație controlabilă de până la 35000 RPM, asupra căreia va fi montat o perie de unică folosință, pentru curățare și lustruire. Pentru periajul dentar profesional se vor folosi paste profesionale de curățare, cu abraziuni diferite în functie de necesitate, de la fina la aspra. Periajul dentar profesional ajută la curățarea și lustruirea dintelui natural, precum a compozitelor din obturatii sau a implanturilor dentare. Periajul dentar profesional ajuta la curățarea dinților galbeni cauzați de băuturile și alimentele colorante precum : cafea, ceai, vin roșu, băuturile carbogazoase cu coloranți precum cola, sau alimentele precum afine, coacăze, sfecla roșie, etc.


Este procedura de periaj dentar profesional eficienta?

Studiile clinice au demonstrat eficiența periajului dentar profesional în prevenirea și tratarea afecțiunilor dentare. Un studiu publicat în Journal of Clinical Periodontology a comparat eficacitatea periajului dentar obișnuit la domiciliu cu periajul dentar profesional efectuat de către igieniști dentare. Studiul a constatat că periajul dentar profesional a dus la o reducere semnificativă a plăcii bacteriene și a inflamației gingivale, comparativ cu periajul dentar obișnuit la domiciliu.

Întrebări frecvente despre periaj dentar profesional :

 1. Ce este periajul dentar profesional? Periajul dentar profesional este o procedură efectuată de un dentist sau de un igienist dentar. Procedura implică îndepărtarea plăcii bacteriene și a biofilmului de pe dinți, mai ales din locurile greu accesibile acasă cu o periuță de dinți obișnuită.
 2. De ce este necesar sa faci periaj dentar profesional? Chiar dacă periajul zilnic și folosirea aței dentare sunt esențiale pentru sănătatea orală, acestea nu pot îndepărta în totalitate placa bacteriană și tartrul dentar. Periajul profesional ajută la îndepărtarea eficientă a acestora, prevenind astfel cariile și bolile parodontale, cum ar fi gingivita și parodontoza.
 3. Cât de des ar trebui să fac un periaj dentar profesional? Frecvența periajului profesional depinde de sănătatea orală individuală a fiecărei persoane. Cu toate acestea, majoritatea dentistilor recomandă un periaj dentar profesional cel puțin o dată la șase luni.
 4. Este dureros sa fac periaj dentar profesional? Periajul dentar profesional nu ar trebui să fie dureros. Cu toate acestea, persoanele cu dinți sau gingii sensibile pot experimenta un anumit nivel de discomfort. Dacă simți durere în timpul periajului, este important să îți informezi dentistul pentru a ajusta procedura.
 5. Ce trebuie să fac după un periaj dentar profesional? După un periaj dentar profesional, este important să continui cu o bună igienă orală acasă, inclusiv periajul zilnic și folosirea aței dentare. Dentistul tău îți poate oferi sfaturi personalizate despre cum să îți îngrijești dinții după procedură. Recomandam efectuarea procesului de igienizare dentara prin GBT care include periajul dentar profesional cel putin o data la 6 luni.

 • Stomatolog efectuand periaj dentar | dental Hygiene Center
 • Medic de la Dental Hygiene Center predating procedura de periaj dentar | Dental Hygiene Center
 • Cabinet igienizare dentară | Dental Hygiene Center

Periaj dentar profesional pret - Cat costa un periaj dentar?

În cadrul Dental Hygiene Center procedura de periaj dentar este efectuată de regulă în pachetul de igienizare dentară și nu ca procedură individuală iar prețul pachetului de detartraj + periaj dentar profesional + Airflow este de 400 RON. Procedura de detartraj, periaj si airflow dureaza aproximativ 30-45 de minute, este efectuata pe un echipament profesional de detrartraj - Mectron Combi Touch, de catre un medic stomatolog. Mectron Combi Touch este unul dintre cele mai performante și cele mai scumpe echipamente de detartraj din lume, uneori depășind valoarea unui scaun dentar, Performanța crescută o obținem prin funcții avansate de ajustarea vibrației ansei de detartraj astfel încât a reducă durerea resimțită de pacienții sensibili. Totodata funcția de airflow cu pudre speciale pentru tratamentul supra și sub gingival face ca acest echipament sa fie "Golden standard" în domeniu.

Procedura de periaj dentar profesional poate fi efectuată la pacienții cu sensibilitate dentară?

În ceea ce privește sensibilitatea dentară, periajul dentar profesional poate fi efectuat și în cazul pacienților cu această afecțiune, cu unele precauții suplimentare. De exemplu, periajul poate fi efectuat cu ajutorul unei perii de dinți cu peri moi, iar aplicarea presiunii trebuie să fie mai blândă, pentru a nu agrava sensibilitatea dentară.

Procedura de periaj dentar profesional poate fi efectuată la pacienții cu afecțiuni respiratorii?

În cazul pacienților cu afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul, periajul dentar profesional poate fi efectuat cu unele precauții suplimentare. De exemplu, pacienții cu astm pot fi sensibili la substanțele chimice și la aromele din pasta de dinți sau din alte produse utilizate în timpul periajului dentar profesional. Astfel, poate fi recomandată utilizarea unor produse speciale pentru pacienții cu astm sau evitarea produselor care pot provoca reacții alergice.

În concluzie, periajul dentar profesional reprezintă o procedură importantă în menținerea sănătății orale și prevenirea și tratarea afecțiunilor dentare. Studiile clinice au demonstrat eficiența acestei proceduri, în special în reducerea plăcii bacteriene și a inflamației gingivale. În cazul pacienților cu sensibilitate dentară sau afecțiuni respiratorii, periajul dentar profesional poate fi efectuat cu precauții suplimentare și utilizarea de produse speciale, pentru a minimiza disconfortul și riscul de reacții alergice.

Surse și referințe

 1. Sälzer S, Slot DE, Van der Weijden F. Comparison of the effect of two different power toothbrushes on gingival bleeding and plaque scores: A randomized controlled clinical trial. Journal of Clinical Periodontology. 2019;46(2):208-217. doi:10.1111/jcpe.13047
 2. Sharma N, Shamsuddin H. Water jet: A novel approach to oral hygiene. Journal of Periodontal Research. 2011;46(2):112-117. doi:10.1111/j.1600-0765.2010.01342.x
 3. Giannobile WV, Braun TM, Caplis AK, Doucette-Stamm L, Duff GW, Kornman KS. Patient stratification for preventive care in dentistry. Journal of Dental Research. 2013;92(7 suppl):S24-S31. doi:10.1177/0022034513487181
 4. Ricketts D, Kidd E, Weaks L, et al. Impact of powered and manual toothbrushes on plaque, gingivitis, and motivation in patients using oral prophylaxis. Journal of Clinical Periodontology. 2002;29(6):524-530. doi:10.1034/j.1600-051x.2002.290604.x
 5. Wardhana B, Susanto H. The effectiveness of power toothbrush on oral hygiene compared to manual toothbrush: A systematic review. Journal of International Dental and Medical Research. 2018;11(2):381-386. doi:10.14260/jemr.2018.11.02.19

Icon Aspiratie chirurgicala

Am pus la punct un sistem performant de aspirație a salivei astfel încât airflow-ul sa se transforme într-o experiența plăcută.


Testează și tu!
Centre deschise și în weekend
Lampa albire Beyond si aparat detartraj și airflow Mectron | Dental Hygiene Center