Air flow dentar

Icon air flow dentar - Dental Hygiene center

Fără pete pe dinți, în doar 30 min


Folosim cele mai performante sisteme de air flow dentar din România

Airflow Mectron Dental Hygiene Center

Folosim cele mai performante sisteme de air flow dentar din România

Combina de profilaxie dentară | Dental Hygiene Center

Echipamentele Metron Combi Touch împreună cu sistemul de aspirație de la Durr transformă air flow -ul intr-o experiență plăcută!

Airflow dentar Pret - 200 RON


Ce este Air Flow -ul dentar?

Air flow-ul este o procedură medicală, efectuată de către medicul dentist și reprezintă curățarea dinților, și a spațiilor interdentare cu un jet de mare presiune format din apă, aer și particule de bicarbonat de sodiu.

Air flow-ul este efectuat la finalul procedurii de igienizare dentară, după procedura de detartraj cu ultrasunete și are menirea de a îndepărta petele dentare și placa bacteriană situate în zone greu accesibile. În cazul procedurii de igienizare dentară prin protocol GBT, procedura de air flow dentar este realizată prima, astfel încât placa bacteriana relevata prin diverse culori sa fie eliminată cu succes. Mai multe despre igienizarea dentară prin GBT puteți citi aici: detartraj prin GBT.

Ce este procedura de Perioflow ?

Perioflow este o procedură stomatologică non-invazivă, parte a protocolului Guided Biofilm Therapy (GBT), folosită pentru tratarea bolilor parodontale, precum gingivita și parodontita. Este o variantă a tehnologiei Air flow, concepută special pentru a trata zonele de sub gingie care sunt afectate de boală.

Care este diferența între Air flow și PerioFlow?

Tehnologia Perioflow utilizează o combinație de aer, particule fine de glicină și un jet de apă pentru a elimina cu delicat biofilmul bacterian și tartrul de sub linia gingiilor, cu un minim de disconfort pentru pacient. Această procedură ajută la reducerea inflamației și sângerării gingiilor, oferind o îngrijire dentară completă și eficientă.

Air flow și Perio flow sunt două proceduri stomatologice care fac parte din același sistem, numit Guided Biofilm Therapy (GBT), și ambele folosesc tehnologia de curățare cu jet de apă, aer și particule abrazive. Cu toate acestea, există diferențe semnificative în ceea ce privește aplicațiile lor.

Air flow este o tehnică utilizată pentru a îndepărta placa dentară și petele de pe suprafața dinților și din spațiile interdentare. Este ideal pentru curățarea și igienizarea zonelor accesibile din cavitatea bucală.

Pe de altă parte, Perioflow este o procedură mai specializată și este concepută pentru a curăța spațiile subgingivale (sub linia gingiilor). Este utilizat pentru a trata și a preveni bolile parodontale, precum gingivita și parodontita, prin eliminarea cu atenție a biofilmului bacterian și a tartrului de sub gingii.

În esență, principalul factor de diferențiere între cele două este zona de aplicare: în timp ce Air flow se concentrează pe suprafața dinților și pe spațiile interdentare, Perio flow este destinat îngrijirii profunde a țesutului gingival.


Zâmbet după detartraj la Dental Hygiene Center București

Cum funcționează air flow -ul dentar ?

această tehnică constă în utilizarea unui jet puternic de apă, aer și pulbere, care ajută la îndepărtarea petelor și a murdăriei de la suprafața smalțului dinților, precum și în spațiile interdentare. De exemplu, această procedură este eficientă în eliminarea petelor cauzate de fumat, consumul de băuturi care pot colora smalțul dinților, cum ar fi vinul, ceaiul, cafeaua sau băuturile răcoritoare cu coloranți artificiali.

Air flow-ul dentar este de obicei efectuat după procedurile de detartraj și periaj profesional, iar efectele sale se vor simți imediat. În plus, această tehnică ajută la obținerea unui zâmbet strălucitor și a unei respirații proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp. De menționat este faptul că, potrivit statisticilor, efectuarea procedurilor de detartraj, periaj profesional și air flow dentar poate opri în 98% din cazuri sângerările gingivale.


Cum se desfășoară procedura de Airflow dentar?

Procedura de Airflow dentar este un proces destul de simplu și confortabil pentru pacient, care nu necesită anestezie locală. Iată pasii tipici ai procedurii:

 1. Evaluare: În primul rând, medicul dentist va realiza o evaluare orală pentru a determina starea generală a sănătății dentare și a gingiilor.
 2. În funcție de evaluare, medicul stomatolog va decide dacă procedura Airflow dentar este adecvată pentru pacient sau dacă trebuie completată cu Perioflow sau alta procedura.
 3. Pregătire : Pentru confortul pacientului, acesta va fi acoperit cu echipament de protecție și masca faciala pentru a ne asigura ca particulele de bicarbonat de sodiu și apa nu vor murdari fata sau îmbrăcămintea pacientului. Totodata pentru confortul pacientului, vom utiliza un departator flexibil de buze și obraji de tip Optragate care izoleaza cavitatea orală și ajuta pacientul sa tina gura deschisa.
 4. Procedura: Apoi medicul stomatolog va utiliza un aparat special pentru Airflow dentar. Acesta creează un jet de apă, aer și bicarbonat de sodiu sau alt material abraziv biocompatibil.
 5. Aspirație: Medicul va îndrepta jetul către dinți, fiind atent să curățe toate suprafețele dentare și spațiile interdentare. Particulele de bicarbonat de sodiu vor îndepărta eficient placa bacteriană și petele de pe dinți, fără a deteriora smalțul. La Dental Hygiene Center folosim cele mai performante echipamente de aspirație chirurgicală din lume, astfel încât jetul de airflow este imediat captat de aspiratoare, astfel încât pacientul sa nu aibă senzația de inecare.
 6. Igienizare completa: În timpul procedurii, pacientul trebuie doar să țină gura deschisă și să se relaxeze. Pudrele noastre de airflow cu gust de lime și lămâie vor oferi pacientului senzația de prospețime imediat după procedura.
 7. Odată terminată procedura Airflow dentar, medicul stomatolog poate efectua orice alte proceduri necesare, cum ar fi detartrajul sau periajul profesional.

În ansamblu, procedura de Airflow dentar este o tehnică rapidă, eficientă și neinvazivă pentru a menține dinții curați și a îmbunătăți estetica dentară. Durata procedurii variază în funcție de starea individuală a fiecărui pacient, dar de obicei nu durează mai mult de 30 de minute.

De ce sa faci Air flow dentar la noi ? Pentru ca folosim cele mai bune echipamente din lume!

Mectron Combi Touch - La Dental Hygiene Center folosim cele mai profesionale echipamente de profilaxie dentară - Mectron Combi Touch iar asta ne ajută să ajustam gradul de duritate a aparatului în funcție de sensibilitatea dentară a pacientului, și totodată ne permite să adaptam presiunea aerului în funcție de polisarea supra sau subgingivală la doar o apăsare de buton. Echipamentele de profilaxie Mectron Combi Touch au fost special create pentru igienizare dentară și în multe cazuri, echipamentul este mai scump decât un scaun dentar.

Alături de Aspirația chirurgicală profesională Durr Dental obținem cele mai bune rezultate de care avem nevoie! Pentru confortul pacientului nostru am pus la punct un sistem profesional de aspirația apei și bicarbonatului de sodiu eliminat de air flow dentar astfel încât aceasta procedura sa se transforme în una plăcută.


 • Montarea protectiei faciale inainte de igienizare dentar | Dental Hygiene Center
 • Dr. Marina Totolan pregatire pacient inainte de igienizare | Dental Hygiene Center
 • Pregatirea pacientului pentru detartraj | Dental Hygiene Center

Cui este recomandat airflow dentar?

Airflow dentar este recomandat în general pentru toți pacienții care doresc o curățare profesională a dinților și îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului, indiferent de vârstă sau starea lor de sănătate generală. Mai mult decât atât, airflow-ul poate fi util în special pentru:

 • Pacienții cu pete dentare sau dinți îngălbeniți cauzați de fumat, cafea, ceai sau alte substanțe care pot cauza colorarea dinților.
 • Pacienții care prezintă hipersensibilitate dentară sau gingivală, deoarece procesul de curățare este mai delicat decât metodele tradiționale.
 • Pacienții cu proteze dentare sau alte dispozitive ortodontice (aparat dentar) , care au nevoie de o curățare mai intensivă pentru a elimina resturile alimentare și placa bacteriană de pe suprafața dispozitivelor.
 • Pacienții care au nevoie de o curățare periodică mai profundă pentru a menține sănătatea dentară și pentru a preveni problemele dentare și gingivale în viitor. Eliminarea plăcii bacteriene și a biofilmului oral este soluția cea mai buna pentru înlăturarea respirației urat mirositoare (halitoza).

Recomandari air flow dentar :

Recomandare air flow dentar pentru pacienții cu gingivită: Pacienții cu gingivită (inflamația gingiilor) ar putea beneficia de un tratament cu airflow dentar pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul dentar acumulate atât pe dinți cât și în jurul gingiilor. Este important ca pacienții să efectueze o igienă orală adecvată acasă și să urmeze instrucțiunile medicului stomatolog cu privire la periajul dentar și folosirea aței dentare. Recomandăm să efectuați o igienizare dentară formată din detartraj, airflow dentar și periaj profesional la fiecare 3 luni pentru a menține gingiile sănătoase.

Recomandare air flow dentar pentru pacienții cu dinți sensibili: Pentru pacienții cu dinți sensibili, airflow-ul poate fi o opțiune mai blândă decât detartrajul clasic, deoarece presiunea aerului și apei poate fi ajustată pentru a evita disconfortul. Este important ca pacienții să informeze medicul stomatolog despre sensibilitatea lor și să utilizeze o pastă de dinți specială pentru dinți sensibili. Recomandăm să efectuați airflow dentar și periaj profesional la fiecare 6 luni. În cadrul Dental Hygiene Center folosim combine dedicate pentru detartraj astfel încât dacă aveți dinți sesibili vom folosi funcția "Soft" pentru a nu crea disconfort. Până în prezent niciun pacient nu a necesitat efectuarea vreunui fel de anestezie, nici locală și nici spray cu lidocaină pentru efectuarea detartrajului și procedurii de airflow dentar în centrele noastre, iar principala remarcă în recenziile lăsate de pacienți menționează ca nu au simțit durere la efectuarea procedurilor.

Recomandare air flow dentar pentru pacienții cu aparate dentare: Pacienții care poartă aparate dentare ar putea beneficia de un tratament cu airflow dentar pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare acumulate în jurul aparatului dentar. Este important ca pacienții să fie atenți la igiena lor orală și să utilizeze periuțe interdentare și ață dentară pentru a curăța zonele inaccesibile cu periajul obișnuit. Recomandăm să efectuați igienizare dentară formată din detartraj, airflow dentar și periaj profesional la fiecare 3 luni.

Recomandare air flow dentar pentru pacienții cu implanturi dentare: Pacienții care au implanturi dentare ar putea beneficia de un tratament cu airflow dentar pentru a menține implanturile curate și sănătoase. Este important să utilizați o periuță de dinți moale și să evitați suprafața implantului pentru a preveni zgârierea sau deteriorarea acestuia. Recomandăm să efectuați airflow dentar și periaj profesional la fiecare 6 luni.

Recomandare air flow dentar pentru pacienții cu parodontoză: este de a efectua igienizarea profesională a dinților și a gingiilor, care include detartrajul, air flow și periaj profesional, la fiecare 3 luni. În anumite cazuri, utilizarea perioflow poate fi efectuat o dată pe lună sau la nevoie, pentru a ajuta la menținerea igienei orale și a preveni progresia bolii.

Este important ca pacienții cu parodontoză să aibă o igienă orală riguroasă, să evite fumatul și să urmeze tratamentul recomandat de către medicul stomatolog pentru a preveni complicațiile și a menține sănătatea orală pe termen lung.

Perioflow este un instrument dentar recomandat în tratamentele de profilaxie și în terapia parodontală non-chirurgicală, care are capacitatea de a elimina eficient placa bacteriană din pungile cu diametrul cuprins între 4 și 9 mm din jurul dinților naturali și a implanturilor. Datorită flexibilității duzei sale, Perioflow asigură o mai bună accesibilitate, permițând îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele adânci subgingivale, ramificații, zonele din jurul implanturilor și din spațiile interdentale în condiții de siguranță și confort.


 • Echipa de medici igienisti Dental Hygiene Center
 • Airflow Mectron Dental Hygiene Center
 • Medic igienist La Dental Hygiene Center

Air Flow dentar pret - Cat costa un air flow dentar?

În cadrul Dental Hygiene Center procedura de airflow dentar este efectuată de regula în pachetul de igienizare dentară și nu ca procedură individuală iar prețul pachetului de detartraj + periaj dentar profesional + Air flow este de 400 RON. Procedura de detartraj, periaj și airflow dentar dureaza aproximativ 30-45 de minute, este efectuata pe un echipament profesional de detrartraj - Mectron Combi Touch, de catre un medic stomatolog. Mectron Combi Touch este unul dintre cele mai performante și cele mai scumpe echipamente de detartraj din lume, uneori depășind valoarea unui scaun dentar, Performanța crescută o obținem prin funcții avansate de ajustarea vibrației ansei de detartraj astfel încât a reducă durerea resimțită de pacienții sensibili. Totodata funcția de airflow cu pudre speciale pentru tratamentul supra și sub gingival face ca acest echipament sa fie "Golden standard" în domeniu.


Întrebări frecvente despre air flow:

Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre airflow dentar:

 1. Ce este air flow dentar? Airflow dentar este o tehnică de igienizare dentară care utilizează un jet de aer și apă, împreună cu particule fine de bicarbonat de sodiu, pentru a îndepărta placa bacteriană și petele de pe suprafața dinților.
 2. Este dureros air flow -ul dentar? Nu, în general airflow dentar nu este dureros. Uneori, pacienții pot simți o ușoară senzație de furnicături sau presiune în timpul procedurii, dar acesta este un efect secundar temporar.
 3. Cât durează o ședință de air flow dentar? Durata unei ședințe de airflow dentar poate varia în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de gradul de acumulare a plăcii bacteriene. În medie, o ședință durează între 20 și 40 de minute. Pachetul complet de igienizare dentară GBT durează în media 60 de minute.
 4. Cum se pregătește un pacient pentru o ședință de air flow dentar? Pentru a se pregăti pentru o ședință de airflow dentar, pacientul trebuie să aibă dinții curățați și sănătoși. Înainte de procedură, pacientul ar trebui să evite alimentele și băuturile care pot colora dinții și să discute cu medicul stomatolog despre orice problemă de sănătate preexistentă sau medicamente pe care le iau.
 5. Există riscuri asociate cu air flow dentar? Ca orice procedură stomatologică, air flow dentar poate avea riscuri. Cu toate acestea, riscurile sunt minime și rareori apar probleme grave. Printre acestea se numără sensibilitatea dinților sau deteriorarea gingiilor, dar aceste probleme pot fi prevenite prin utilizarea tehnicilor corecte și a echipamentelor performante de către un medic stomatolog experimentat.
 6. Cât de des ar trebui să fac un air flow dentar? Frecvența recomandată pentru airflow dentar variază în funcție de nevoile individuale ale pacientului. În general, se recomandă o ședință de airflow dentar o dată la 6 luni, împreună cu igiena orală regulată acasă (periere și utilizarea aței dentare zilnic). Însă cei care isi doresc o sănătate dentară ideală fac procedura de airflow o data la 3 luni. Studiile arată că igienizare dentară efectuată trimestrial poate reduce riscul de dezvoltare a cariilor dentare cu până la 40%.
 7. Se poate face air flow dentar dacă aveți aparate dentare sau implanturi? Da, air flow dentar poate fi utilizat pentru curățarea dinților cu aparate dentare sau implanturi. Cu toate acestea, medicul stomatolog va lua în considerare tipul de aparat dentar sau implanturi și va ajusta tehnica pentru a evita deteriorarea acestora.
 8. Ce este perioflow? Perioflow este o tehnică stomatologică care face parte din protocolul Guided Biofilm Therapy (GBT). Este o variantă a tehnologiei Airflow, concepută pentru a trata și a preveni bolile parodontale prin curățarea zonei subgingivale (sub linia gingiilor). Utilizează un jet de apă, aer și particule fine de glicină pentru a îndepărta cu blândețe biofilmul bacterian și tartrul de sub gingii, ceea ce reduce inflamația și sângerarea gingiilor și ajută la îmbunătățirea sănătății generale a gurii.

De ce noi?

Suntem primul centru supraspecializat în întreținere a zâmbetului frumos, curat și alb.

Avem medici specializați
Te poti programa online prin cateva click-uri
Avem echipamente de ultima generație
Deschis 7 zile pe săptâmană