Detartraj cu ultrasunete

Icon Detartraj

Fără disconfort și dureri


Primul centru de întreținere a zâmbetului frumos, curat, si alb.

Detartraj la Dental Hygiene Center București

Primul centru de întreținere a zâmbetului frumos, curat, si alb.

Ansa de detartraj | Dental Hygiene Center

Alege pachetul preferat și programează-te prin câteva click-uri!

Pret Detartraj - 200 RON


De ce sa faci detartraj dentar la Dental Hygiene Center București ?

  1. Clinicile noastre sunt deschise 7 zile din 7, de la ora 09:00 la ora 21:00 iar în weekend de la ora 10:00 la ora 18:00, așa ca poți programa igienizarea dentară în timpul tău liber.
  2. Poți vedea online programul clinicii, medicii și procedurile, și te poți programa direct, fără confirmare telefonica sau așteptarea într-un apel cu receptia.
  3. Toate procedurile noastre sunt efectuate de medici stomatologi.
  4. Folosim cele mai scumpe echipamente de detartraj, airflow, aer comprimat și aspirație chirurgicală din piața astfel încât sa îmbunătățim procedura de detartraj dentar, de a diminua sau elimina sângerările și sensibilitatea dentară după procedură.
  5. Detartraj fără durere: cea mai frecventa expresie pe care pacienții noștri au spus-o în recenziile din google.

Detartraj Pret - Ce pret are un detartraj dentar?

În cadrul Dental Hygiene Center procedura de detartraj cu ultrasunete este efectuată de regula în pachetul de igienizare dentară și nu ca procedură individuală iar prețul pachetului complet format din detartraj cu ultrasunete + periaj dentar profesional + Airflow este de 400 RON. Procedura de detartraj dentar, periaj si airflow dureaza aproximativ 30-45 de minute, este efectuata pe un echipament profesional de detartraj - Mectron Combi Touch, de catre un medic stomatolog. Mectron Combi Touch este unul dintre cele mai performante și cele mai scumpe echipamente de detartraj cu ultrasunete din lume, uneori depășind valoarea unui scaun dentar, Performanța crescută o obținem prin funcții avansate de ajustarea vibrației ansei de detartraj cu ultrasunete astfel încât a reducă durerea resimțită de pacienții sensibili. Totodata funcția de airflow cu pudre speciale pentru tratamentul supra și sub gingival face ca acest echipament sa fie "Golden standard" în domeniu.


Ce este tartrul dentar ?

Pentru a înțelege procedura de detartraj cu ultrasunete este important să înțelegem ce este tartrul dentar. Tartrul este o peliculă dură formată din mineralizarea în urma acumulării de placa bacteriena care nu a fost îndepărtată prin periajul zilnic. Acesta poate fi atât supra gingival cât și subgingival, și este de o culoare alb- galbena, care, în cazul fumătorilor, se transformă intr-o culoare maronie. De cele mai multe ori, tartrul neindepartat la timp conduce la inflamarea gingiilor și acumulare e placă bacteriană subgingivală, iar în cele din urma genereaza o forma de boala parodontala.

Ce este detartrajul dentar?

Detartrajul este o procedură efectuată de către medicul stomatolog prin care va îndepărta tartrul aflat atât pe sufrafețele dentare cât și în spațiile interdentare. În cadrul Dental Hygiene Center, echipamentele de detartraj cu ultrasunete sunt unele dintre cele mai performante echipamente din lume, de aceea pacientul se poate bucura de o procedură rapidă, eficientă și fără durere. Detartrajul fără durere este posibil datorită echipamentelor de ultima generație pe care le folosim. De altfel, cea mai frecventa expresie pe care o regăsim în recenziile pacienților noștri lăsate în google a fost: Detartraj fără durere!

Detartrajul cu ultrasunete nu afectează nici smalțul dinților și nici structura dentară și este recomandat să fie efectuat recurent, la 6 luni în cazul nefumatorilor, și la 3 luni, în cazul fumătorilor.

Cand am nevoie de detartraj dentar ?

Recomandare detartraj pacienți nefumători: precum și cei care nu consuma alimente colorante (vin roșu, sucuri acidulate care conțin coloranți, cafea) - detartraj și igienizare dentară completă la fiecare 6 luni.

Recomandare detartraj pacienți fumători: inclusiv pacienții care consuma vin roșu sau băuturi care pot colora smalțul dinților - Recomandam să efectuați detartrajul cu ultrasunete la fiecare 6 luni și igienizare dentară cu airflow și periaj dentar la fiecare 3 luni.

Recomandare detartraj cu ultrasunete pacienți cu aparat dentar:În cazul purtătorilor de aparat dentar, această procedură este deosebit de importantă, deoarece aparatul poate reține placa bacteriană și resturile alimentare, ceea ce poate duce la formarea cariilor dentare și a bolilor gingivale.

În plus, purtarea aparatului dentar poate face mai dificilă igiena dentară adecvată, de aceea este important să acordați o atenție specială curățării danturii și să efectuați detartrajul cu regularitate. Recomandam sa efectuați detartraj cu ultrasunete și igienizare dentară completă la fiecare 3 luni.

Recomandare detartraj paciente însărcinate: Pentru a menține sănătatea dentară și a preveni problemele în timpul sarcinii, detartrajul, periajul profesional și airflow-ul sunt proceduri sigure și eficiente. Este esențial să acordați o atenție specială igienei orale în timpul sarcinii, deoarece schimbările hormonale pot afecta sănătatea dentară a femeii. Aceste schimbări pot face gingiile mai predispuse la sângerare și pot favoriza depunerea plăcii bacteriene pe suprafața dinților. De exemplu, estrogenul și progesteronul pot crește nivelul de bacterii în cavitatea orală și pot cauza inflamații ale gingiilor, ceea ce poate duce la dezvoltarea bolilor parodontale și pierderea dinților. Prin urmare, pentru a preveni aceste probleme, este important să efectuați igienizarea completă care include detartrajul, periajul profesional și airflow-ul în timpul sarcinii. Recomandam să efectuați detartraj la fiecare 6 luni și igienizare dentară cu airflow și periaj dentar la fiecare 3 luni.


Cum se efectuează procedura de detartraj cu ultrasunete ?

Prima parte a procesului de îndepărtarea tartrului este utilizarea echipamentului Mectron Combi Touch, care incorporeaza într-un singur aparat un instrument piezoelectric de detartraj multifuncțional cât și un aparat de curațat cu jet de apă, aer și pulberi, destinat unui tratament de profilaxie dentară complet, supra - și sub-gingival. Procedura este una simplă pentru pacient, îndepărtarea tartrului efectuându-se prin vibrațiile ultrasonice ale ansei de detartraj. În timp ce ansa de detartraj vibrează, în același timp eliberează apă sub presiune astfel încât să asigure lavajul corect al tartrului îndepărtat. După îndepărtarea tartrului de pe fiecare arcadă, procesul de igienizare dentară continuă cu procedura de periaj dentar cu perii profesionale și procedura de Airflow pentru a elimina petele de pe suprafață dinților.

Un proces corect și complet de igienizare dentară presupune întotdeauna efectuarea celor 3 proceduri împreună, în ordinea corectă - detartraj - periaj profesional - airflow. Pacienții pot opta pentru detartraj prin GBT, procedura care presupune alta ordine a procedurilor după un protocol avansat de igienizare dentară. Mai multe informații despre aceasta procedura de igienizare puteți citi aici: igienizare dentara prin GBT.

Cum se desfășoară procedura de detartraj și care este pregătirea necesară?

Pregătirea: In prima faza medicul dentist va echipa pacientul cu folie de protecție a hainelor, masca de protecție faciala și boneta pentru protecția parului, apoi va monta un departator flexibil de buze și obraji de tip Optragate care izoleaza cavitatea orală și ajuta pacientul sa tina gura deschisa. La Dental Hygiene Center punem foarte mare accent pe confortul pacientul de aceea pentru a ne asigura ca fata sau hainele pacientului nu vor fi contaminate in timpul procedurii.

Examinarea: Înainte de a începe procedura, medicul dentist va examina întreaga cavitate orală pentru a evalua nivelul de acumulare a tartrului și a plăcii bacteriene. Aceasta se face de obicei cu ajutorul unei sonde dentare și a unei oglinzi orale. In urma examinării medicul dentist va stabili dacă este nevoie de detartraj subginigival sau va efectua procedura doar supragingival.

Alegerea concertului potrivit: Scaunele noastre sunt dotate cu boxe astfel încât pacientul va asculta muzica preferata in timpul procedurii de detartraj.

Detartrajul: Medicul stomatolog va utiliza apoi echipamentele profesionale de profilaxie dentară de la Mectron pentru a îndepărta tartrul și placa bacteriană de pe suprafața dinților. In funcție de necesitate și sensibilitatea dentară a pacientului, medicul va utiliza grade diferite de vibratie a anse precum și modul soft pentru a asigura o procedura fără durere. De regula procedura de detartraj durează aproximativ 30 de minute.

După procedura: La finalizarea procedurii de detartraj, medicul dentist are posibilitatea de a efectua alte intervenții necesare, precum curățarea cu Airflow sau realizarea unui periaj profesional, in funcție de pachetul ales de pacient.

Ce este procedura de detartraj subgingival ?

Detartrajul subgingival cu ultrasunete este o procedură avansată și eficientă pentru îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene acumulate sub nivelul gingiei. La Dental Hygiene Center folosim combine dedicate pentru detartraj. Mectron Combi Touch este un echipament performant pentru igienizare dentară special conceput pentru procedurile de profilaxie dentară care utilizează tehnologia ultrasunetelor pentru a îndepărta depozitele de tartru în mod precis și non-invaziv.

Procedura de detartraj subgingival cu ultrasunete implică utilizarea unui echipament Mectron care emite vibrații ultrasonice de înaltă frecvență. Aceste vibrații sunt direcționate către suprafața dintelui și a țesuturilor moi pentru a disloca cu ușurință tartrul, în timp ce jetul de apă de răcire îndepărtează tartrul desprins.

Beneficiile utilizării combinei Mectron Combi Touch pentru detartrajul subgingival sunt multiple. Tehnologia ultrasunetelor permite îndepărtarea eficientă a tartrului fără a afecta smalțul dentar sau țesuturile delicate. De asemenea, combinația de ultrasunete și jet de apă ajută la curățarea profundă a șanțurilor gingivale și a zonelor inaccesibile cu instrumente manuale.

Detartrajul subgingival cu ultrasunete este o procedură sigură, eficientă și, cel mai important, nedureroasă datorită tehnologiei avansate utilizate pe echipamentele speciale. Aceste echipamente permit selecția diferită a vibratiilor în funcție de necesități, iar funcția "soft mode" este adesea folosită pentru a obține rezultate eficiente în eliminarea tartrului dentar. Acest mod de funcționare special ajută la minimizarea disconfortului resimțit de pacienți, asigurându-le o experiență mai plăcută în timpul procedurii de detartraj subgingival.


  • Montarea protectiei faciale inainte de igienizare dentar | Dental Hygiene Center
  • Dr. Marina Totolan pregatire pacient inainte de igienizare | Dental Hygiene Center
  • Pregatirea pacientului pentru detartraj | Dental Hygiene Center

Zâmbet după detartraj la Dental Hygiene Center București

Prevenția dentară se face prin igienizare dentară recurentă

Vizita recurentă la igienist pentru procedurile de profilaxie dentară precum detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional și airflow-ul obții următoarele beneficii :

  1. O respirației proaspătă ! Elinimarea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene bucale alături de o igiena orală zilnică corespunzătoare îți vor over o respirației proaspăta și senzația de dinți sănătoși!
  2. Previne afecțiunile gingivale! Tartru de cele mai multe ori este responsabil de inflamația gingiilor, lucru care poate conduce la parodontoză!
  3. Lipsa efectuării periodice a detartrajului dentar poate duce la apariția și progresia retracției gingivale, afectând sănătatea gingiilor și a dinților. Detartrajul dentar este esențial pentru îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene care se acumulează în jurul gingiilor și de-a lungul suprafeței dinților. Aceste depuneri pot irita gingiile, determinându-le să se retragă treptat și să expună rădăcinile dinților.
  4. Prin vizita recurentă la medicul dentist, puteți preveni apariția cariilor dentare și a afecțiunilor dentare grave. Prin simpla igienizare dentară periodică poți preveni probleme grave care necesită tratamente de lungă durată, sunt dureroase și foarte costisitoare.
  5. Trateaza-ți zâmbetul așa cum îți tratezi unghiile sau părul. Odată ce vei avea grija de zâmbetul tău vei constata este cel mai important atuu al aspectului tău. Programarea recurentă la igienizare dentară ar trebui efectuată cu aceeași rigurozitate precum cele la manichiură sau tuns.

  • Medic igienist la Dental Hygiene Center
  • Medic igienist La Dental Hygiene Center
  • Aparat de Detartraj Mectron Combi Touch la Dental Hygiene Center București

Intrebari frecvente despre detartraj dentar

Iată câteva întrebări frecvente și răspunsuri aferente despre detartrajul cu ultrasunete:

  1. Ce este detartrajul cu ultrasunete? Detartrajul cu ultrasunete este o procedură stomatologică prin care se îndepărtează placa bacteriană și tartrul de pe dinții pacientului folosind un instrument special ce emite vibrații de ultrasunete.
  2. Este detartrajul cu ultrasunete dureros? Procedura în sine nu este dureroasă, dar este posibil ca pacientul să simtă o ușoară sensibilitate sau disconfort în timpul procedurii. La Dental Hygiene Center folosim combine dedicate pentru detartraj produse de compania Mectron si in astfel de cazuri ajustam gradul de intensitate a vibratie sau folosim modul "Soft", iar dacă durere persista medicul stomatolog poate utiliza anestezie locală.Pana în prezent niciun pacient al Dental Hygiene Center nu a necesitat utilizarea vreunei forme de anestezii, nici locală, nici măcar spray cu lidocaină. Principalul feedback pe care pacienții noștri îl lasă în recenziile din Google îl reprezintă lipsa durerii la detartraj.
  3. Cât de des ar trebui să fac detartrajul cu ultrasunete? Se recomandă ca pacienții să facă detartrajul cu ultrasunete de două ori pe an, în cadrul vizitelor de rutină la stomatolog. Cu toate acestea, în cazurile de probleme dentare sau afecțiuni parodontale, poate fi necesar un număr mai mare de proceduri. Pentru cei care își doresc sănătate dentară ideală recomandam efectuarea detartrajului prin protocol GBT (detartraj + periaj dentar + airflow prin revelator de placă bacteriană) efectuat o data la 6 luni alternând cu vizite trimestriale pentru airflow și periaj dentar.
  4. Există riscuri asociate cu detartrajul cu ultrasunete? Ca orice procedură stomatologică, detartrajul cu ultrasunete poate prezenta unele riscuri, cum ar fi sensibilitatea dentară temporară sau leziuni ale țesutului gingival. Cu toate acestea, riscurile sunt minime și pot fi reduse prin respectarea instrucțiunilor medicului stomatolog.
  5. Ce trebuie să fac înainte de procedura de detartraj cu ultrasunete? Înainte de procedură, este recomandat să discutați cu medicul stomatolog despre orice medicamente pe care le luați sau despre eventuale afecțiuni medicale. De asemenea, este important să respectați instrucțiunile medicului cu privire la curățarea dinților și gingiilor înainte de procedură.
  6. Poate detartrajul cu ultrasunete să afecteze smalțul dinților? Detartrajul cu ultrasunete poate afecta smalțul dinților dacă este efectuat în mod incorect sau cu o presiune excesivă. Cu toate acestea, atunci când este efectuat de către un medic stomatolog calificat, cu echipamente profesionale, detartrajul cu ultrasunete nu ar trebui să afecteze smalțul dinților.
  7. Ce trebuie sa fac după detartraj dentar ? După procedura de igienizare dentară sau după procedura de detartraj principala recomandare este să înlocuiți periuța de dinți cu una noua astfel încât să nu utilizați o periuța de dinți contaminată cu bacterii.
  8. Pot mânca și bea normal după detartraj ? - Da, după detartrajul cu ultrasunete puteți mânca și bea normal. Cu toate acestea, este recomandat să așteptați cel puțin o oră după detartraj înainte de a consuma alimente sau lichide fierbinți, deoarece poate exista o sensibilitate temporară la căldură sau la rece. De asemenea, ar trebui să evitați alimentele tari sau lipicioase care ar putea fi dure cu dinții sau să exerseze presiune asupra lor, iar în primele ore după detartraj, ar trebui să evitați și să beți alcool sau să fumați. Este important să continuați să vă îngrijiți dinții prin perierea regulată, folosirea aței dentare și vizite periodice la dentist.

De ce sa îmi fac detartraj dentar periodic ?

  • Prevenție! Igienizarea dentară periodică înlătura placa bacteriană și tartrul care sunt cauzele principale ale afecțiunilor dentare și gingivale.
  • Igienizarea dentară reduce sângerările gingivale ! Observarea sângelui în timpul periajului sau sângerarea gingiilor poate fi un semn al inflamației acestora. Aceasta poate fi o indicație a unei boli gingivale în stadiu incipient. Cu un tratament adecvat de la igienistul dentar, această problemă poate fi, în general, reversibilă. Bolile gingivale (parodontoza) poat cauza sângerări la nivelul gingiilor, dureri sau respirație urât mirositoare și dinți slăbiți. Boala poate fi controlată, oprită sau chiar inversată dacă este detectată la timp. Echipa de igieniști nu numai că va trata problema, ci vă va ajuta să o preveniți prin implementarea unei rutine adecvate de igienă orală.
  • O respiratie mai proaspătă ! Mirosul neplăcut al respirației, cunoscut sub numele de halitoza, este adesea cauzat de o problemă dentară. Frica de halitoza este unul dintre motivele frecvente pentru care oamenii solicită servicii de îngrijire dentară. Bacteriile din sub linia gingiei pot elibera mirosul neplăcut, iar numai un specialist în igiena dentară poate curăța această zonă.
  • Vei avea dinți mai albi! Petele dentare care se formează pe suprafața dinților nu pot fi eliminate doar prin periajul zilnic. Aceste pete sunt adesea cauzate de factori precum ceai, cafea, tutun, vin roșu sau alte obiceiuri alimentare. Igieneștii dentari au o varietate de metode pentru a elimina aceste pete și a readuce dinții la culoarea lor naturală de alb.
  • Un screening pentru sănătatea bucală! - În timpul unei proceduri de igienizare dentară, medicul nu numai că îți curăță dinții, dar efectuează și un screening pentru cancer oral. Detectarea precoce este esențială pentru tratamentul eficient al cancerului oral, iar medicul stomatolog îți va furniza informații despre factorii de risc pentru cancerul oral și modalități de a le reduce.
  • Redă-ți încrederea în tine! Conform diverselor sondaje și studii, se estimează că până la 25% sau chiar mai mult de persoane evită să zâmbească din cauza problemelor dentare, cum ar fi dinții decolorați, încovoiați sau lipsă. Acest lucru poate afecta încrederea și starea lor de bine generală.