Tratament demineralizare dinti copii / adulti

Icon - Dinte remineralizat

Tratament fără anestezie, fără durere!


Cum tratezi demineralizarea dintilor ?

demineralizare dinti - inainte de procedura | Dental Hygiene Center

Cum tratezi demineralizarea dintilor ?

dinti remineralizati - dupa procedura | Dental Hygiene Center

Demineralizare dinti: tratament în doar 30 de minute, fără durere și fără anestezie!

Pret tratament

350 RON / dinte


Demineralizare dinti - știai că există un tratament inovator pentru pete albe pe dinți ?

Tratamentul cu Icon reprezintă o abordare revoluționară în stomatologie, oferind o soluție minim invazivă și eficientă pentru tratarea cariilor în stadii incipiente și a dinților demineralizați. A fost dezvoltat de compania DMG și a câștigat recunoaștere internațională pentru capacitatea sa de a inversa procesul de demineralizare a smalțului dentar.

Smalțul dentar este cea mai dură substanță din organismul uman, protejând dinții de deteriorare și infiltrația bacteriilor. Cu toate acestea, diverse factori, precum igiena orală precară, consumul excesiv de alimente și băuturi acide sau prezența bacteriilor în cavitatea orală, pot conduce la demineralizarea dinților. Aceasta constă în pierderea substanțelor minerale, cum ar fi calciul și fosfatul, care îi conferă smalțului duritatea și rezistența.

Dacă ai pete albe pe dinți, Icon vine în ajutorul acestor probleme, oferind o modalitate inovatoare de a trata dinții demineralizați. În loc să se utilizeze metode tradiționale precum plombele, care necesită îndepărtarea țesutului dentar sănătos, Icon acționează prin infiltrare. Acest proces constă în umplerea porilor și fisurilor smalțului cu o rășină lichidă specială, care conține particule de substanțe minerale.


Ce este demineralizarea dintilor și floruoza dentara ?

Demineralizarea dentară și fluoroza dentară sunt două afecțiuni comune ale smalțului dentar, care pot afecta aspectul și sănătatea dinților. Iată o explicație detaliată despre fiecare dintre ele:

Demineralizarea dintilor:

Demineralizarea dentară este procesul prin care smalțul dentar pierde mineralele, cum ar fi calciul și fosforul, din compoziția sa. Această demineralizare poate fi cauzată de acțiunea acizilor produse de bacteriile din placa bacteriana și biofilmul oral cauzate în urma consumului de alimente și băuturi bogate în zaharuri și amidon. Acizii atacă smalțul dentar, determinând o pierdere treptată a mineralelor și, în final, slăbirea și formarea cariilor dentare. Demineralizarea dentară poate apărea și în urma consumului excesiv de alimente și băuturi acide sau în cazul unui regim inadecvat de igienă orală. Cea mai simpla metoda de a diagnostica ca suferi de demineralizare dinti este sa observi ca ai pete albe pe dinti. Este recomandat sa faci vizita la dentist pentru a găsi cele mai bune solutii de tratament.

Fluoroza dentara:

Fluoroza dentară este o afecțiune cauzată de expunerea excesivă la fluor în timpul dezvoltării dinților permanenți. Fluorul este o substanță benefică pentru dinți, deoarece poate ajuta la prevenirea cariilor dentare prin întărirea smalțului. Cu toate acestea, atunci când se consumă cantități mari de fluor în timpul formării dinților permanenți, aceștia pot prezenta semne de fluoroza dentară. Aceasta se manifestă prin pete albe cretoase sau dungi pe suprafața smalțului, care pot varia în intensitate și aspect, în funcție de gradul de expunere la fluor. Fluoroza dentară este mai frecventă în zonele în care apa potabilă conține niveluri ridicate de fluor sau în cazul utilizării excesive a pastelor de dinți sau a altor produse care conțin fluor.

Prevenție demineralizarea dintilor și fluoroza dentara

Este important să menționăm că atât demineralizarea dintilor, cât și fluoroza dentară pot fi prevenite și tratate prin măsuri adecvate de igienă orală, limitarea consumului de zaharuri, o alimentație echilibrată și consultarea regulată a unui medic stomatolog. De astăzi, puteți beneficia de tratamentul demineralizarii dinților în doar 30 de minute, intr-o singura ședința, fără durere și fără anestezie. Dacă ai pete albe pe dinti, iti recomandam procedura ICON o soluție rapida, eficienta și minim invazivă pentru dinti demineralizati.


Care este procedura de tratament pentru demineralizare dinti ?

În timpul procedurii de tratament pentru remineralizarea dinților, zona afectată a smalțului este pregătită prin curățare și uscare. Un beneficiu major este că procedura poate fi efectuată individual, pe fiecare dinte în parte care prezintă demineralizare.

Tratamentul micro-invaziv al cariei dentare incipiente se efectuează fără a fi nevoie de anestezie și nu este dureros. Procedura presupune ca un gel sa fie aplicat pe suprafața dintelui și lăsat să pătrundă în smalț timp de câteva minute. Prin capilaritate, particulele de rășină lichidă pătrund adânc în porii smalțului, umplându-i și înlocuind substanțele minerale pierdute. Odată ce procesul de infiltrare este finalizat, excesul de gel este îndepărtat, iar smalțul este lustruit pentru a reda aspectul natural. Rezultatul final este un smalț mai întărit și protejat împotriva progresiei cariilor.

Tratamentul cu Icon implică următoarele etape:

 1. Evaluarea și diagnosticul: Medicul stomatolog examinează zona afectată și evaluează gradul de demineralizare a smalțului dentar. Se poate utiliza tehnologia imagistică, precum radiografiile sau fotografiile dentare, pentru a obține o imagine detaliată a problemei.
 2. Pregătirea zonei: Zona afectată a smalțului este curățată și uscată înainte de aplicarea tratamentului cu Icon. Acest lucru asigură o aderență bună între smalț și gelul de infiltrare.
 3. Aplicarea gelului de infiltrare: Medicul stomatolog aplică gelul special de infiltrare, care conține particule de substanțe minerale, pe suprafața dintelui afectat. Gelul este lăsat să acționeze timp de câteva minute pentru a permite particulelor să pătrundă în porii smalțului.
 4. Infiltrarea particulelor de substanțe minerale: Prin capilaritate, particulele de rășină lichidă din gelul de infiltrare pătrund în porii smalțului demineralizat și umplu spațiile goale. Aceste particule înlocuiesc substanțele minerale pierdute, întărind astfel smalțul dentar.
 5. Îndepărtarea excesului de gel: După ce procesul de infiltrare este complet, se îndepărtează excesul de gel de pe suprafața dintelui utilizând instrumente speciale. Aceasta permite smalțului să rămână neted și estetic plăcut.
 6. Fotopolimerizarea : Atunci când gelul de infiltrare este expus la lumină intensă, componentele fotosensibile se activează și inițiază procesul de polimerizare. Acest proces implică transformarea gelului lichid într-un material solid și rezistent, care se integrează în smalțul dentar. Utilizarea lămpii de fotopolimerizare asigură o polimerizare completă și rapidă a gelului de infiltrare, asigurându-se astfel o aderență puternică între materialul de umplere și smalțul dentar. Aceasta contribuie la durabilitatea și rezistența tratamentului.
 7. Lustruire finală: Pentru a reda aspectul natural și strălucirea smalțului, medicul poate efectua o polizare finală a dintelui tratat cu Icon. Aceasta ajută la obținerea unei suprafețe netede și uniforme.

Este important să menționăm că numărul de sesiuni necesare pentru tratamentul complet poate varia în funcție de gradul de demineralizare a smalțului și de complexitatea cazului. Medicul va evalua fiecare situație în parte și va adapta planul de tratament în funcție de necesitate.

De asemenea, este important să menționăm că tratamentul cu Icon nu poate fi aplicat în cazul cariilor avansate sau leziunilor extinse, care pot necesita alte opțiuni de tratament, precum plombele sau coroanele dentare. Un diagnostic precis efectuat de către dentist este esențial în stabilirea celor mai potrivite opțiuni de tratament pentru fiecare caz în parte.


Icon - Inainte is dupa procedura | Dental Hygiene Center

Tratamentul pentru dinti demineralizati poate fi dureros?

Unul dintre avantajele majore ale tratamentului cu Icon este faptul că este minim invaziv și nu necesită anestezie sau îndepărtarea substanței dentare sănătoase. În plus, este un tratament rapid, eficient și nedureros, permițând pacienților să evite intervențiile dentare mai invazive și dureroase.

Cat durează tratamentul pentru dinti demineralizati ?

Durata tratamentului pentru dinții demineralizați cu Icon poate varia în funcție de complexitatea cazului și de numărul de dinți afectați. În general, tratamentul cu Icon pentru un singur dinte poate dura între 10 și 15 de minute. O ședința de tratament pentru mai multi dinti demineralizati poate dura între 45 și 60 de minute.


Rezultatele acestei proceduri sunt considerate durabile, tratamentul își propune să întărească smalțul dentar prin remineralizare, astfel încât să reziste mai bine la acțiunea acizilor și să prevină apariția cariilor.

Cu toate acestea, este important să mențineți o igienă orală riguroasă și să urmați un regim alimentar sănătos pentru a menține rezultatele tratamentului pe termen lung.

Tratamentul Icon este recomandat pentru demineralizarea dintilor la copii ?

Da, tratamentul cu Icon poate fi potrivit și eficient în cazul demineralizării dinților la copii. În fapt, copiii pot beneficia în mod deosebit de această tehnică, deoarece aceasta este minim invazivă și permite păstrarea cât mai mult posibil a structurii naturale a dintelui.

Demineralizarea smalțului dentar este o problemă frecventă la copii și poate apărea din mai multe motive, cum ar fi igiena orală deficitară, dieta bogată în zahăruri și aciditatea ridicată a alimentelor și băuturilor consumate. Dinții demineralizati se observa cel mai ușor prin observare unor pete albe pe dinti.

Tratamentul cu Icon este o opțiune potrivită pentru demineralizarea dintilor la copii deoarece:

 1. Este minim invaziv: Tratamentul cu Icon implică aplicarea gelului de infiltrare pe suprafața dintelui afectat, fără a necesita îndepărtarea substanței dentare sănătoase. Astfel, se menține cât mai mult țesutul dentar sănătos și se reduce necesitatea utilizării plombelor sau a altor opțiuni de tratament invazive.
 2. Este confortabil și nedureros: Procedura de tratament cu Icon este, în general, confortabilă și nedureroasă pentru copii. Gelul de infiltrare nu irită țesuturile dentare și nu necesită anestezie, cu excepția cazurilor foarte rare în care sensibilitatea copilului necesită acest lucru.
 3. Oferă rezultate estetice: Tratamentul cu Icon poate contribui la estomparea și corectarea petelor albe cauzate de demineralizare, conferind dinților un aspect mai natural și mai estetic.
 4. Previne progresia cariilor: Tratamentul cu Icon ajută la întărirea smalțului dentar, reducând riscul de progresie a cariilor și evitând necesitatea intervențiilor mai invazive în viitor. Mai mult, după tratament vei observa imediat ca nu mai ai pete albe pe dinti.

Cauze pentru demineralizare dinti la copii - De ce se deminerealizeaza dinții?

Demineralizarea dinților la copii poate fi cauzată de mai mulți factori. Iată câteva dintre cauzele comune ale demineralizării dinților la copii:

 1. Igiena orală deficitară: O igienă orală inadecvată, inclusiv o periaj insuficient sau incorect al dinților, poate favoriza acumularea plăcii bacteriene și formarea acizilor care demineralizează smalțul dentar.
 2. Consumul excesiv de zaharuri: O alimentație bogată în zaharuri, în special dulciuri, băuturi îndulcite sau alimente procesate, poate crește riscul de demineralizare a dinților. Bacteriile din cavitatea bucală metabolizează zaharurile și produc acizi care erodează smalțul.
 3. Aciditatea alimentelor și băuturilor: Consumul frecvent al alimentelor și băuturilor acide, cum ar fi citricele, băuturile carbogazoase sau sucurile de fructe acide, poate contribui la demineralizarea smalțului dentar.
 4. Boala de reflux gastroesofagian (BRGE): Refluxul gastric cronic poate aduce acizii din stomac în cavitatea bucală, erodând smalțul dentar și cauzând demineralizarea.
 5. Respirația orală și uscăciunea bucală (xerostomie): Respirația prin gură constantă și o producție scăzută de salivă pot crea un mediu mai acid în cavitatea bucală, favorizând demineralizarea smalțului.
 6. Fluoroză dentară: Consumul excesiv de fluor în timpul dezvoltării dinților permanenti poate duce la fluoroză dentară, care se manifestă prin pete albe sau dungi pe suprafața smalțului.
 7. Tratament ortodontic: Pacienții care poartă aparate dentare pot avea dificultăți în menținerea unei igiene adecvate și pot dezvolta demineralizarea din cauza acumulării plăcii bacteriene în jurul bracketurilor sau a firelor ortodontice.

Este important să promovați și să educați copiii în privința unei igiene orale corecte, să reducți consumul de zaharuri și să încurajați o alimentație echilibrată. De asemenea, efectuarea regulată a controalelor stomatologice și a igienizărilor dentare poate contribui la prevenirea și gestionarea demineralizării dinților la copii. Dacă observați pete albe pe dinti, consultați un medic dentist pentru a găsi cele mai eficiente soluții de tratament.

Tratamentul Icon este recomandat și în cazul pacienților cu fluoroza dentară?

Da, tratamentul cu Icon poate fi potrivit și eficient în cazul pacienților cu fluoroză dentară. Fluoroza dentară este o afecțiune care apare în urma expunerii prelungite și excesive la fluor în timpul dezvoltării dinților permanenti. Aceasta poate duce la apariția unor pete albe, poriuni opace sau dungi pe suprafața smalțului dentar.

Tratamentul cu Icon poate contribui la estomparea și corectarea aspectului inestetic cauzat de fluoroză, oferind o opțiune conservatoare și minim invazivă. Gelul de infiltrare utilizat în tratamentul cu Icon poate ajuta la umplerea porilor smalțului afectat de fluoroză, întărirea structurii dentare și obținerea unei aparențe mai uniforme și mai estetice.

Avantajele tratamentului cu Icon în cazul pacienților cu fluoroză dentară includ:

 1. Păstrarea structurii dentare: Tratamentul cu Icon permite conservarea cât mai mult posibil a structurii naturale a dintelui, fără a necesita îndepărtarea substanței dentare sănătoase.
 2. Rezultate estetice îmbunătățite: Prin umplerea porilor smalțului afectat, tratamentul cu Icon poate estompa și corecta aspectul inestetic cauzat de fluoroză, oferind dinților o aparență mai uniformă și mai estetic plăcută.
 3. Protecție suplimentară împotriva cariilor: Tratamentul cu Icon întărește smalțul dentar, contribuind la prevenirea apariției cariilor și la reducerea sensibilității dentare.

Este important să menționăm că tratamentul cu Icon poate fi benefic în cazurile de fluoroză dentară ușoară până la moderată. În cazurile severe de fluoroză sau când afectarea structurală a smalțului este mai pronunțată, alte opțiuni de tratament, cum ar fi fațetele dentare sau coroanele dentare, pot fi considerate.


Trebuie sa faci igienizare dentară în prealabil pentru tratamentul cu Icon?

De regulă, o igienizare dentară prealabilă înainte de tratamentul cu Icon este indicată înainte de tratament.

Igienizarea dentară, care include procedurile de detartraj, periaj dentar profesional și air flow dentar asigură îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului de pe suprafețele dentare, și este utilă în pregătirea dinților pentru tratamentul cu Icon. Prin îndepărtarea depozitelor de plăci bacteriene și tartru, se asigură o suprafață curată și netedă a dinților, ceea ce poate îmbunătăți aderența gelului de infiltrare și rezultatele tratamentului.

De asemenea, igienizarea dentară poate ajuta la eliminarea bacteriilor și a eventualelor inflamații gingivale preexistente, permițând astfel un mediu oral mai sănătos în timpul tratamentului. Citește mai multe informații despre beneficiile igienizării dentare periodice.

Dacă iti tratezi demineralizarea dintilor cu Icon, mai poți face albire dentară ?

Răspunsul este da! Poți face albirea dentară atât înainte cât și după tratament! Cand este recomandat sa faci albire dentară înainte sau după tratamentul cu Icon?

Recomandarea privind momentul în care să efectuați albirea dentară în relație cu tratamentul cu Icon poate varia în funcție de nevoile individuale și de recomandările dentistului dumneavoastră. În general, există două abordări posibile:

 1. Albirea dentară înainte de tratamentul cu Icon: Dacă doriți să obțineți un zâmbet mai alb și mai strălucitor înainte de a trata petele sau decolorările cauzate de demineralizare, puteți opta pentru albirea dentară înainte de tratamentul cu Icon. Albirea dentară poate fi realizată în cabinetul dentistului iar după procedura medicul stomatolog poate evalua rezultatele și decide dacă mai este necesar tratamentul cu Icon pentru a estompa alte pete sau decolorări specifice. Icon poate contribui la îmbunătățirea uniformității culorii și a aspectului danturii, completând rezultatele obținute prin albire. Optim, recomandam efectuarea unei igienizări dentare complete urmate de albire dentară profesionala, iar după doua săptămâni de la aceste proceduri, recomandam efectuarea terapiei demineralizarii dinților prin tehnica Icon.
 2. Albirea dentară după tratamentul cu Icon: În unele cazuri, medicul dentist recomanda efectuarea albirii dentare după tratamentul cu Icon. Acest lucru se poate datora faptului că tratamentul cu Icon poate estompa petele și decolorările cauzate de demineralizare, iar albirea dentară ulterioară poate oferi o îmbunătățire suplimentară a nuanței și a strălucirii dinților.

Tratamentul pentru demineralizare dinti este recomandat în cazul pacienților care au avut aparat dentar?

Da, tratamentul cu Icon poate fi potrivit pentru pacienții care au avut aparat dentar. Aparatul dentar (ortodontic) poate fi asociat cu un risc crescut de demineralizare a smalțului dentar în jurul bracketurilor sau a firelor ortodontice. Aceasta poate duce la formarea de pete albe pe dinti care sunt inestetice sau la apariția cariilor dentare.

Tratamentul cu Icon poate fi utilizat pentru a trata aceste pete albe pe dinti și a inversa procesul de demineralizare a smalțului. Prin aplicarea gelului de infiltrare, substanța activă din tratament, în porii smalțului afectat, se întărește și se remineralizează structura dentară. Acest proces poate contribui la estomparea petelor albe și la îmbunătățirea aspectului estetic al dinților.

Tratamentul cu Icon oferă avantaje pentru pacienții care au avut aparat dentar:

 1. Conservarea structurii dentare: Tratamentul cu Icon nu necesită îndepărtarea substanței dentare sănătoase, astfel că poate conserva cât mai mult posibil structura naturală a dinților.
 2. Rezultate estetice îmbunătățite: Prin estomparea petelor albe și remineralizarea smalțului afectat, tratamentul cu Icon poate îmbunătăți aspectul estetic al dinților și poate restabili uniformitatea culorii.
 3. Prevenirea cariilor dentare: Tratamentul cu Icon întărește smalțul dentar, reducând riscul de apariție a cariilor și protejând dinții împotriva leziunilor ulterioare.

Întrebări frecvente despre tratamentul ICON pentru demineralizare dinti:

 1. Ce este tratamentul cu ICON pentru demineralizare dinti? Tratamentul cu ICON este o metodă minim invazivă care tratează demineralizarea precoce a dinților, cunoscută și sub denumirea de carii incipiente. Această tehnică folosește un material de infiltrație care pătrunde în zonele de demineralizare ale dinților, prevenind progresia cariilor.
 2. Cum funcționează tratamentul cu ICON pentru demineralizare dinti? ICON funcționează prin infiltrația în zona de demineralizare a dintelui, unde se leagă la nivel molecular de structura dentară, consolidând zona afectată și prevenind ulterioara evoluție a cariei. Petele albe de pe dinti vor fi eliminate în doar 1 ședința fără a fi nevoie de frezare sau plombare.
 3. Este dureros tratamentul cu ICON pentru demineralizare dinti? Tratamentul cu ICON este minim invaziv și, de obicei, nedureros, neavând nevoie de anestezie. De aceea este preferat de copii!
 4. Cât durează tratamentul cu ICON pentru demineralizare dinti? Durata tratamentului cu ICON depinde de numărul de dinți afectați și de severitatea demineralizării. O sesiune tipică durează între 15 și 45 de minute pe dinte.
 5. Tratamentul cu ICON pentru pentru demineralizare dinti este permanent? Rezultatele tratamentului cu ICON sunt de lungă durată, dar succesul pe termen lung depinde de igiena orală corespunzătoare și de controalele dentare regulate. Este recomandat sa faceți aceasta procedura imediat după ce observați pete albe pe dinti.
 6. Toți dinții pot fi tratați cu procedura ICON pentru demineralizare dinti? ICON este cel mai des folosit pentru a trata dinții frontali, dar poate fi folosit și pe dinții din spate, în funcție de accesibilitatea și vizibilitatea zonei de demineralizare. Cea mai frecventa metoda de a sti ca ai demineralizare pe dinti este sa observi pete albe pe dinti.
 7. Este sigur pentru copii tratamentul cu ICON pentru demineralizare dinti? Da, tratamentul cu ICON este sigur și eficient pentru copii. De fapt, este adesea preferat pentru copii și adolescenți, deoarece este minim invaziv și nedureros. Este recomandat sa faci acest tratament imediat după ce observi pete albe pe dinti.
 8. Care sunt alternativele la tratamentul cu ICON pentru pentru demineralizare dinti? Alternativele la tratamentul cu ICON includ fluorizarea, sigilarea, precum și metodele tradiționale de restaurare, cum ar fi plombarea. Cu toate acestea, acestea pot fi mai invazive sau pot nu fi la fel de eficiente în prevenirea progresiei cariilor. Dacă ai pete albe pe dinti, recomandam procedura ICON ca fiind cea mai potrivită mai ales ca pentru a efectua aceasta procedura nu este nevoie de frezare sau plombare.

Tips and tricks pentru pacienții care sufera pentru demineralizare dinti

Iată câteva sfaturi și trucuri utile pentru îngrijirea dinților înainte și după tratamentul cu Icon:

Înainte de tratamentul cu Icon pentru remineralizarea dintilor :

 1. Mențineți o igienă orală riguroasă: Asigurați-vă că vă periați dinții de cel puțin două ori pe zi și utilizați atât periuța de dinți, cât și ața dentară pentru a curăța eficient suprafețele dentare și spațiile interdentare.
 2. Limitați consumul de zaharuri: Reduceți consumul de alimente și băuturi bogate în zaharuri, cum ar fi dulciurile, băuturile îndulcite și alimentele procesate. Zaharurile pot favoriza demineralizarea smalțului și apariția cariilor dentare.
 3. Evitați alimentele și băuturile acide: Consumul excesiv de alimente și băuturi acide, cum ar fi citricele, sucurile de fructe acide sau băuturile carbogazoase, poate eroda smalțul dentar. Încercați să le consumați cu moderație și să clătiți gura cu apă după aceea.

După tratamentul cu Icon pentru remineralizarea dintilor:

 1. Urmați instrucțiunile medicului stomatolog: Respectați recomandările și instrucțiunile primite de la dentistul dumneavoastră în legătură cu îngrijirea dinților după tratamentul cu Icon. Acestea pot include sfaturi privind igiena orală, alimentația și orice restricții specifice.
 2. Continuați să aveți o igienă orală bună: Continuați să vă periați dinții de două ori pe zi, să utilizați ața dentară și, dacă este necesar, un irigator oral. Asigurați-vă că curățați în mod regulat toate suprafețele dentare și spațiile interdentare pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene.
 3. Evitați alimentele și băuturile care pot provoca demineralizarea: Limitați consumul de alimente și băuturi bogate în zaharuri și evitați pe cât posibil alimentele și băuturile acide care pot eroda smalțul dentar. Optați pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă.
 4. Programați vizite regulate la stomatolog: Efectuați controale stomatologice periodice și igienizări dentare regulate pentru a menține sănătatea orală și pentru a depista eventuale probleme în stadii incipiente.