Pacienții cu sensibilitate dentară pot efectua curatarea dintilor cu airflow dentar?

 Dr. Anaid Strugaru

timp de citire3 min

Airflow dentar | Dental Hygiene Center
Dr. Anaid Strugaru
Dr. Anaid Strugaru

În cazul pacienților cu sensibilitate dentară ușoară sau moderată, airflow-ul dentar poate fi utilizat în siguranță, fără a agrava sensibilitatea dentară.

Folosim cele mai performante sisteme de airflow din România

aparat airflow Mectron

Folosim cele mai performante sisteme de airflow din România

pompa aspirație chirurgicală Durr Dental

Echipamentele Metron Combi Touch împreună cu sistemul de aspirație de la Durr transformă airflow-ul intr-o experiență plăcută!

7 Zile

pe săptămână

Ce este procedura de air flow dentar?

Procedura de Airflow dentar este o metodă eficientă de curățare a dinților, și presupune folosirea unui jet de apă și pulbere pentru a îndepărta placa bacteriană și petele de pe suprafața dinților. Cu toate acestea, unii pacienți se întreabă dacă airflow-ul dentar poate fi folosit în siguranță în cazul sensibilității dentare sau afecțiunilor respiratorii.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Dental Hygiene, airflow-ul dentar poate fi utilizat în siguranță în cazul pacienților cu sensibilitate dentară ușoară până la moderată. În cadrul studiului, cercetătorii au analizat efectele airflow-ului dentar asupra pacienților cu sensibilitate dentară, comparativ cu metodele tradiționale de curățare a dinților, cum ar fi periajul manual și utilizarea aței dentare. Studiul a concluzionat că airflow-ul dentar poate fi mai eficient în îndepărtarea plăcii bacteriene și a petelor de pe suprafața dinților decât metodele tradiționale, fără a agrava sensibilitatea dentară.

Cu toate acestea, pacienții cu sensibilitate dentară severă sau cu alte afecțiuni dentare ar trebui să discute cu medicul dentist sau igienistul dentar înainte de a efectua un airflow dentar, deoarece poate exista riscul de agravare a sensibilității dentare sau a altor probleme dentare.


  • Airflow Mectron Dental Hygiene Center
  • Medic igienist și pacient | Dental Hygiene Center

În ceea ce privește afecțiunile respiratorii, airflow-ul dentar poate fi contraindicat în cazul unor pacienți, cum ar fi cei cu astm sau alergii severe, deoarece jetul de apă și pulbere poate agrava simptomele respiratorii. Este foarte important ca atunci când un pacient cu afecțiuni respiratorii dorește să efectueze un airflow dentar , acesta ar trebui să se documenteze și să meargă doar în centrele care beneficiază de sisteme profesionale de aspirație chirurgicală a jetului rezultat din aparatul de airflow. Folosirea echipamentelor profesionale de aspirație poate ajuta pacientul să beneficieze de procedura de airflow fără a-i agrava simptomele respiratorii.

Pacienții cu afecțiuni respiratorii sau orice altă afecțiune medicală ar trebui să discute întotdeauna cu medicul lor înainte de a efectua orice procedură stomatologică.

Un alt studiu publicat în Journal of Clinical Periodontology a evaluat efectele airflow-ului dentar în cazul pacienților cu afecțiuni gingivale. Studiul a concluzionat că airflow-ul dentar poate fi eficient în îndepărtarea depozitelor subgingivale și a plăcii bacteriene în cazul pacienților cu gingivită sau parodontită, fără a agrava afecțiunea. Cu toate acestea, este important să discutați întotdeauna cu medicul dentist sau igienistul dentar înainte de a efectua un airflow dentar în cazul oricărei afecțiuni gingivale.

În concluzie, în cazul pacienților cu sensibilitate dentară ușoară până la moderată, airflow-ul dentar poate fi utilizat în siguranță pentru curățarea dinților, fără a agrava sensibilitatea dentară. În cazul pacienților cu afecțiuni gingivale, airflow-ul dentar poate fi eficient în îndepărtarea plăcii bacteriene și a depozitelor subgingivale, fără a agrava afecțiunea.


De ce noi?

Suntem primul centru supraspecializat în întreținere a zâmbetului frumos, curat, si alb.

Avem medici specializați
Te poți programa online prin cateva click-uri
Avem echipamente de ultima generație
Deschis 7 zile pe săptămână

Vezi și...

Durere de dinti - infectie dentara | Dental Hygiene Center
Infectia dentara: tipuri, cauze si rolul igienei in preventie

 Dr. Anaid Strugaru

timp de citire6 min

Infectia dentara este o problemă cu impact semnificativ asupra sănătății orale și generale a pacienților. Aceasta poate lua diferite forme și afecta structurile orale, cum ar fi dinții, gingiile și țesuturile de suport.

Dinti albi - Spalatul pe dinti | Dental Hygiene Center
Spalatul pe dinti: cum sa te speli corect si reguli de urmat

 Dr. Iulia Velicu

timp de citire6 min

Menținerea dinților și a gingiilor sănătoase nu doar că ne asigură un zâmbet strălucitor, ci contribuie și la prevenirea atat a unor afecțiuni dentare cat și a unor afectiuni sistemice grave.

Consult la dentist copil cu dinti de lapte | Dental Hygiene Center
Dintii de lapte: cand erup si in ce ordine

 Dr. Anaid Strugaru

timp de citire18 min

Dinții de lapte reprezintă o etapa importanta in dezvoltarea copiilor, contribuind la procesul de mestecare, vorbire si susținerea sănătății dentare pe termen lung.