Cele mai frevente mituri despre albirea dintilor acasa sau in cabinet

 Dr. Anaid Strugaru

timp de citire6 min

Dinti albi | Albire dentară | Dental Hygiene Center
Dr. Anaid Strugaru
Dr. Anaid Strugaru

Înainte de a te decide asupra unei metode de albire a dinților, este esențial să cercetezi și să primești informații specializate! Există o mulțime de mituri.

Mulți oameni visează să aibă un zâmbet frumos cu dinți albi și strălucitori. Din acest motiv, albirea dinților a devenit unul dintre cele mai populare tratamente dentare estetice. Înainte de a te decide asupra unei metode de albire a dinților, este esențial să cercetezi și să primești informații specializate! Există o mulțime de sfaturi cu privire la diferite moduri de a vă albi dinții, cu toate acestea, există și o mulțime de mituri.

Trusele de albire profesionale și kit-urile de albire la domiciliu sunt la fel :

 Fals! Gelurile de albire folosite in cabinetele dentare tind să fie mai puternice datorită cantității mari de ingrediente active care sunt folosite pentru albirea dinților. De asemenea, medicii dentisti sunt instruiți cu privire la aceste produse și știu ce va fi potrivit pentru tine și dinții tăi. Gelurile de albire conțin o substanță puternică, iar medicul dentist va putea măsura și decide cantitatea potrivită de utilizat. Rețineți că, atunci când utilizați truse acasă, riscați să alegeți un produs inferior, să folosiți excesiv un produs sau să îl folosiți incorect.


Primul centru de igienizare Dentară din România! Programări online

Zambet igienizare dentară | Dental Hygiene Center

Primul centru de igienizare Dentară din România! Programări online

instrumentar stomatologic | Dental Hygiene Center

Centrele noastre sunt deschise 7 zile pe săptămână între orele 09:00 și 21:00 pentru ca tu să beneficiezi de serviciile noastre în timpul tău liber.

7 zile
pe săptămână

Dinții pot fi albiți folosind pastă de dinți și gumă cu efect de albire:

 Fals! Deși poate fi adevărat că aceste produse conțin ingrediente de albire, concentrația este mult prea scăzută pentru a avea un efect vizibil real. Aceste produse sunt disponibile pe scară largă și pot fi foarte ieftine, cu toate acestea, trebuie să știți că este puțin probabil ca aceste opțiuni să vă ofere acel zâmbet alb și strălucitor la care sperați.


Albire dentară la domiciliu | Dental Hygiene Center

Cel mai puternic gel de albire este cel mai bun de utilizat:

Un gel de albire mai puternic ar putea grăbi procesul, totuși, efectul de albire ar putea să nu dureze atât de mult pe cât ați dori. Dacă utilizați un produs cu ingrediente mai puternice sau o doză mai mare din aceste ingrediente, este posibil ca acest lucru să provoace de fapt mai multă durere și sensibilitatea dinților. De asemenea, este important de reținut că dinții unei persoane vor răspunde la albire în ritmuri diferite față de ceilalți, așa că nu există nicio garanție că dinții tăi vor deveni mai albi mai repede cu un gel mai puternic.

Coroanele și fațetele pot fi albite împreună cu dinții tăi naturali: 

Fals! Gelurile de albire sunt concepute numai pentru dinții naturali. Coroanele și fațetele sunt realizate din diferite materiale și aliaje, iar ingredientele din aceste tipuri de geluri de albire sunt concepute să funcționeze prin eliminarea petelor de pe dinții tăi, așa că acest tratament oxidant nu va funcționa pentru nimic altceva decât pentru dinții tăi naturali. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu poți face ca acești dinți să se potrivească cu restul zâmbetului tău! Alternativa ar fi înlocuirea lucrărilor protetice vechi pentru a se potrivi cu aceeași culoare a dinților nou albiți.

După albirea dinților o dată, aceștia vor rămâne albi pentru totdeauna:

 Fals! Oricât de bine sună, nu este adevărat. Schimbarea culorii este de lungă durată, dar procesul de îmbătrânire al dinților dumneavoastră continuă. Asta înseamnă că, cel mai probabil, dinții tăi își vor schimba culoarea în timp, ceea ce este normal! Dacă doriți să mențineți nivelul de albire, veți avea nevoie de retușuri regulate, fie că acestea sunt cu medicul dentist sau folosind un kit la domiciliu. Pentru a vă păstra zâmbetul alb cât mai mult posibil, încercați să reduceți orice consum de tutun și alimente sau băuturi care cauzează pete.

Cărbunele activ este produsul-minune pentru albirea dinților: 

Fals! Știm, poate fi tentant să testați fiecare tehnică nouă de albire a dinților pe care o vedeți pe rețelele sociale, dar cel mai bine este să vă incredeți in știință. Potrivit studiilor, nu există suficiente dovezi științifice pentru a susține dacă cărbunele este sau nu eficient. 

Albirea dinților îi va face să pară nenaturali:

 Fals! Majoritatea dintre noi ne dorim ca schimbările de aspect să arate cât mai natural posibil. De exemplu, dacă utilizați un sistem de albire la domiciliu, cu cât purtați mai multe zile, cu atât dinții vor deveni mai albi. De asemenea există un nivel finit de albire care poate fi atins, iar acesta va depinde de nuanța dinților tăi de la inceputul tratamentului.

Oil pulling-ul îndepărtează petele: 

Agitarea in cavitatea bucală cu ulei comestibil, cum ar fi cel de măsline sau ulei de cocos, timp de câteva minute, pentru a vă albi dinții, pare cea mai la îndemână metodă de albire la domiciliu. Deși există o mulțime de dovezi anecdotice care sugerează că funcționează, din punct de vedere științific nu s-au adus dovezi in acest sens. 

Evitați albirea dacă aveți dinți sensibili:

 Neadevărat! Chiar dacă ai dinți sensibili, asta nu înseamnă că nu poți obține dinți mai albi. Există opțiuni pentru a ajuta la reducerea sensibilității în timpul tratamentului, trebuie doar să menționezi acest lucru în avans iar medicul dvs dentist va știi ce va avea de facut.

Fructele acide albesc dinții: 

Deși este un mit foarte popular, încă o dată, nu există dovezi științifice că acest lucru  ar fi adevărat. Din contră, ar putea face mai mult rău decât bine, deoarece fructele acide dăunează smalțului dentar. Va sfătuim sa evitați această metodă.

În concluzie, există câteva mituri despre albirea dentară pe care ar trebui să le cunoaștem pentru a avea așteptări realiste și pentru a face alegeri informate. Coroanele și fațetele dentare nu pot fi albite împreună cu dinții naturali, deoarece gelurile de albire sunt concepute pentru dinții naturali și nu au efect asupra materialului din care sunt realizate lucrările protetice. De asemenea, este important să înțelegem că albirea dentară nu este un proces permanent, iar dinții pot reveni la culoarea lor originală în timp. Este necesar să se facă retușuri periodice pentru a menține nivelul de albire dorit. Deși cărbunele activ și oil pulling-ul sunt metode populare de albire a dinților, nu există suficiente dovezi științifice pentru a susține eficacitatea lor. În ceea ce privește dinții sensibili, există opțiuni disponibile pentru a reduce sensibilitatea în timpul tratamentului de albire. În cele din urmă, fructele acide nu albesc dinții și pot afecta chiar smalțul dentar. Este important să consultăm un medic dentist pentru a primi sfaturi și recomandări personalizate în legătură cu albirea dentară, având în vedere nevoile și particularitățile fiecărei persoane. Pentru cele mai bune rezultate, programează-te la albire dentară la Dental Hygiene Center, unde utilizam cele mai performante acceleratoare de albire dentară din lume, cele mai premiate echipamente timp de 13 ani la rând!


De ce noi?

Primul centru de întreținere a zâmbetului frumos, curat, si alb.

Simplitatea procesului de programare
Accesarea serviciilor de igienizare se face prin booking online
Echipamente profesionale de ultima generatie
Deschis 7 zile pe saptamana

Vezi și...

Durere de dinti - infectie dentara | Dental Hygiene Center
Infectia dentara: tipuri, cauze si rolul igienei in preventie

 Dr. Anaid Strugaru

timp de citire6 min

Infectia dentara este o problemă cu impact semnificativ asupra sănătății orale și generale a pacienților. Aceasta poate lua diferite forme și afecta structurile orale, cum ar fi dinții, gingiile și țesuturile de suport.

Dinti albi - Spalatul pe dinti | Dental Hygiene Center
Spalatul pe dinti: cum sa te speli corect si reguli de urmat

 Dr. Iulia Velicu

timp de citire6 min

Menținerea dinților și a gingiilor sănătoase nu doar că ne asigură un zâmbet strălucitor, ci contribuie și la prevenirea atat a unor afecțiuni dentare cat și a unor afectiuni sistemice grave.

Consult la dentist copil cu dinti de lapte | Dental Hygiene Center
Dintii de lapte: cand erup si in ce ordine

 Dr. Anaid Strugaru

timp de citire18 min

Dinții de lapte reprezintă o etapa importanta in dezvoltarea copiilor, contribuind la procesul de mestecare, vorbire si susținerea sănătății dentare pe termen lung.